Ηλίας Ψινάκης: Ο κατά πολλούς δήμαρχος-φάντασμα του Μαραθώνα- Οι απαντήσεις στις κατηγορίες, η οργή του κόσμου και η ανάρτηση της ανιψιάς της Άννας Βίσση

Σάλος έχει γίνει με την στάση του Ηλία Ψινάκη την ημέρα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική αλλά και τις επόμενες που ακολούθησαν. Οι κατηγορίες ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή στο twitter όπου οι χρήστες έκαναν επίθεση στον δήμαρχο Μαραθώνα για το γεγονός ότι απουσίαζε τις κρίσιμες στιγμές. Ο ίδιος αντέκρουσε αυτές τις επιθέσεις ωστόσο η οργή ξεχείλισε όταν αποδείχτηκαν ψεύτικοι οι ισχυρισμοί του ότι κάηκε το σπίτι του καθώς και το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε ποτέ στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Πάμε να δούμε όμως όλη τη στάση του Ηλία Ψινάκη, τις απαντήσεις , τα ψέματα και τις οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου.

Η πρώτη του δήλωση το βράδυ της Τρίτης

Ενώ η οργή στο twitter είχε ξεκινήσει ο Ψινάκης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις την Τρίτη το βράδυ με ένα ύφος …προκλητικό αν μη τι άλλο για τον κόσμο που έζησε τον πύρινο εφιάλτη αλλά και για όλο το Πανελλήνιο που παρακολουθούσε τις εξελίξεις της ανείπωτης τραγωδίας. Μάλιστα υποστήριξε ότι το σπίτι του κάηκε ευτυχώς … γιατί αλλιώς θα έφταναν στο σημείο να τον κατηγορήσουν ότι ο ίδιος έβαλε τη φωτιά. Τι διάλογο έκανε με τον δημοσιογράφο αφού ρωτήθηκε τι απαντάει στον κόσμο που τον κατηγορεί ότι έλαμψε δια της απουσίας του;

-«Δεν λέω στον κόσμο. Εγώ αυτή τη στιγμή δουλεύω με τα παιδιά, τρέχουμε βρίσκουμε ανθρώπου που πρέπει να βρούμε».

-Απαντάτε ότι κάνετε προσπάθεια έτσι;

-«Δεν απαντάω. Δεν είναι ερώτηση είναι δήλωση»

-Στον κόσμο εννοώ

-«Ούτε στον κόσμο»


Στη συνέχεια έδωσε στοιχεία για τους αγνοούμενος και απαρίθμησε τα …ραντεβού που έχει κάνει με διάφορους ιθύνοντες. Μίλησε για το σχέδιο που υπάρχει για τη μεταφορά των πυρόπληκτων σε κατασκηνώσεις. Αυτό που ίσως εξόργισε κάποιους είναι η δήλωση που έκανε για το σπίτι του.

«Κάηκε το σπίτι μου, ευτυχώς… Όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια, φανταστείτε να μην καιγόταν το δικό μου. Θα έλεγαν ότι την έβαλα εγώ τη φωτιά». Προκλητικό ειδικά για τους ανθρώπου που έχασαν τη μία και μοναδική κατοικία τους αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφετε σε λίγες ώρες. Η οργή ξεχείλισε όταν δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι το σπίτι-βίλα του Ηλία Ψινάκη στην πραγματικότητα δεν κάηκε! Μάλλον ο Ηλίας Ψινάκης θεωρεί ότι το να σου καούν οι φοίνικες, κάποιες καρέκλες και να μαυρίσει ο τοίχος του σπιτιού σου μπορεί να συγκριθεί με την τραγωδία που ζει ο κόσμος που του έμειναν μόνο κάποιες μαυρισμένες πέτρες για να θυμίζουν ότι κάποτε εκεί υπήρχε ένα οίκημα.

Και συνέχισε…

 

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε ο κ. Ψινάκης ανέφερε: «Στραβά πήγε μόνο ότι η φωτιά έπιασε με 8 μποφόρ. «Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς». Επίσης επανέλαβε ότι ο λόγος που δεν τον βλέπουν οι πολίτες είναι ότι δουλεύει όλη μέρα χωρίς να έχει κλείσει μάτι από τη Δευτέρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ανιψιά της Βίσση: «Ο Ηλίας Ψινάκης μας κορόιδευε μέσα στη μούρη μας»

 

Η ανιψιά της Άννας Βίσση, Βέρα Μπούφη, έκανε από την πλευρά της ευθεία επίθεση προς το πρόσωπο του Ηλία Ψινάκη. Η κόρη της Νίκης Βίσση της οποίας το σπίτι κάηκε ολοσχερώς δεν μέτρησε τα λόγια της και επιτέθηκε με ανάρτησή της στον δήμαρχο Μαραθώνα.

Τι έγραψε στο instagram:

«Δεν είχα ανεβάσει τίποτα τόσες μέρες καθώς ήθελα να πάρω χρόνο, να ηρεμήσω λίγο για να δω τι τελικά ήταν αυτό που έφερε όλη αυτή την καταστροφή στον τόπο που μεγάλωσα και είχε καταφέρει να μείνει πράσινος… Στη φωτογραφία είναι αυτό που απέμεινε από το σπίτι μας. Δεν θα ασχοληθώ όμως με αυτό. Όσοι ζήσαμε όλη αυτή την τραγωδία και καταφέραμε να βγούμε ζωντανοί αισθανόμαστε ευγνώμονες στο Θεό που μας βοήθησε. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η ανοργανωσιά και η μη σοβαρή αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων από αυτούς που μας διοικούν. Χάθηκαν τόσες ψυχές με τον χειρότερο τρόπο. Σήμερα το απόγευμα μας καλέσανε σε συμβούλιο στον Μαραθώνα και ο «ΚΥΡΙΟΣ» Ψινάκης (που πραγματικά απορώ πώς τον ψήφισε ο κόσμος για δήμαρχο, ένας άνθρωπο ο οποίος ήταν μάνατζερ καλλιτεχνών) δεν παρουσιάστηκε ΠΟΤΕ ενώπιον όλων εμάς που πήγαμε για να δούμε τι θα γίνει με τον τόπο μας και να πάρουμε κάποιες απαντήσεις. Ο δήμαρχος λοιπόν αυτό που έκανε ήταν να μας κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας όλους εμάς που τρέχαμε να σώσουμε κάτι από τα σπίτια μας και να σωθούμε και να μην καούμε σαν τα ποντίκια ότι κάηκε το σπίτι του που αυτό φυσικά ήταν ψέμματα γιατί μια χαρά ήταν τελικά αντί να πάρει τις ευθύνες του και να δώσει κάποιες εξηγήσεις στο συμβούλιο δεν εμφανίστηκε ποτέ… ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!».

 

Η οργή ξεχείλισε στο δημοτικό συμβούλιο

Ο κόσμος που έχασε δικούς του ανθρώπους και είχε το κουράγιο βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα για να ζητήσει απαντήσεις. Μαζί τους κι εκείνοι που είδαν κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται. Ποιος απουσίαζε; Ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης. Οι πολίτες φανερά οργισμένοι επιτέθηκαν λεκτικά τόσο εναντίον του όσο και στους υπόλοιπους αρμόδιους. Όπως χαρακτηριστικά είπε ένας από τους παρευρισκόμενους :
«Όλες αυτές τις μέρες όλοι εμείς ήμασταν στρατιώτες[…] Τους τροχονόμους κάναμε πάνω και δεν είχαμε τίποτα. Κι αυτός έρχεται και κάνει τσίρκο σόου στα κανάλια πάνω σε πτώματα;»

Και η ιστορία αναμένεται να συνεχιστεί…

Είναι εύκολο κανείς να κατηγορήσει ένα πολιτικό πρόσωπο και ίσως βολικό για κάποιους ώστε να μην φανούν οι συνολικές ευθύνες και οι πραγματικοί υπαίτιοι όλης αυτής της καταστροφής. Να μη μιλήσει κανείς για πυροπροστασία, για πρόσληψη προσωπικού στην πυροσβεστική που να καλύπτει τις ανάγκες της χώρας μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για σχέδιο προστασία της ανθρώπινης ζωής και άλλα πολλά. Όπως και να έχει όμως άνθρωποι σε θέση ευθύνης πρέπει τουλάχιστον αυτές τις ημέρες να δείξουν λίγο σεβασμό σε αυτούς που έχασαν ανθρώπους, σπίτια και ένα κομμάτι από τη ζωή τους…

Σχετικά άρθρα