Εφηβεία: Η μητέρα μού φωνάζει συνέχεια και εγώ νευριάζω και αγχώνομαι! Τι να κάνω;

Η μητέρα μου δεν είναι ευχαριστημένη με τίποτα και πραγματικά μου φωνάζει και ας έχω κάνει κάτι σωστά είναι θυμωμένη, και αυτό μου προκαλεί πολύ άγχος και οργή, πολλή οργή τόση που πολλές φορές τα χέρια μου τρέμουν, και δεν μπορώ να της φωνάξω μιας και είναι η μητέρα μου, πώς μπορώ να μην είμαι τόσο οξύθυμη και πώς να αντιμετωπίσω το στρες;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Αγαπημένη μου φίλη,
Σίγουρα η κατάσταση η οποία περιγράφεις είναι πολύ δυσάρεστη για εσένα και σου προκαλεί ένταση. Είναι σημαντικό να σκέφτεσαι ότι η μητέρα σου σε αγαπάει ακόμη και τις στιγμές που είναι δύσκολες για εκείνη. Απ’ όσο φαίνεται περνάει και εκείνη μία δύσκολη φάση για να αναφέρεις ότι δεν την ευχαριστεί τίποτα και φωνάζει με το παραμικρό.
Αυτό δείχνει ότι είναι και εκείνη πολύ πιεσμένη. Όπως και να έχει, αυτή η πίεση που βιώνετε και οι δύο σας για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά, σας έχει απομακρύνει.
Θα σε συμβούλευα να την πλησιάσεις και να της μιλήσεις για το πώς νιώθεις όταν σου συμπεριφέρεται έτσι. Θα την βοηθήσει πολύ πιστεύω αυτό και στη δική της δυσκολία και ίσως αυτό την κάνει και εκείνη να μοιραστεί μαζί σου κάτι το οποίο την απασχολεί.
Πλησίασε την! Μπορείς!

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

Διαβάστε σχετικά άρθρα

 Εφηβεία: Πιέζομαι από παντού, έχω νεύρα και κλαίω με το παραμικρό. Γιατί μου συμβαίνει αυτό;

Σχετικά άρθρα