Τα επώνυμα θύματα της πυρκαγιάς που έζησαν την πύρινη κόλαση…

Οι ημέρες περνούν και οι πληροφορίες που μας κατακλύζουν μεγαλώνουν τον πόνο για την ανείπωτη τραγωδία που έζησαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο Μάτι. Ιστορίες που ούτε με τη φαντασία του δεν θα μπορούσε να γράψει ένας μυθοπλάστης. Λίγες ώρες άλλαξαν τη ζωή σε τόσους ανθρώπους και εξαφάνισαν μία περιοχή. Ιστορίες τραγικές αλλά και άλλες συγκινητικές για την αλληλεγγύη και την αγάπη που αποπνέουν γεννήθηκαν τις ώρες του απόλυτου πανικού. Ανάμεσα σε αυτές τις ιστορίες που γράφτηκαν από ανώνυμα πρόσωπα υπάρχουν κι εκείνος των επωνύμων.

spiliwti-agnoeitai

Η ιστορία της Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της

Η σορός του Δημήτρη Τουρναβίτη αναγνωρίστηκε με τη διαδικασία του DNA. Ενώ όσο γράφονται αυτές οι γραμμές η Χρύσα Σπηλιώτη παραμένει αγνοούμενη. Η ηθοποιός βρισκόταν μαζί με τον άντρα της Δημήτρης Τουρναβίτη στο Μάτι. Το ζευγάρι ετοιμαζόταν να φύγει για διακοπές στην Άνδρο ωστόσο τους πρόλαβε η φωτιά. Όπως δηλώνει η πεθερά της Χρύσας Σπηλιώτη η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ζευγάρι ήταν το απόγευμα της Δευτέρας:

«Τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν όταν έφευγαν από το Μάτι. Τους πήρα τηλέφωνο να μάθω τι γίνεται. Και μου λέει σαστισμένος ο γιος μου “άσε μας μαμά, άσε μας φεύγουμε”. Αυτή ήταν η τελευταία φράση που άκουσα από τον Δημήτρη. Τελευταία επικοινωνία που είχα μαζί τους ήταν 6 παρά. Την ώρα που άρχισε η φωτιά. Η κόρη του ήταν αλλού» είπε η Ειράγδα Τουρναβίτη.

Το αυτοκίνητο της ηθοποιού βρέθηκε απανθρακωμένο στο Κόκκινο Λιμανάκι, κοντά στην περιοχή που βρέθηκαν οι 25 αγκαλιασμένοι νεκροί. Η μητέρα της Χρύσας Σπηλιώτη η οποία είναι 90 χρονών δεν έχει μάθει ακόμη ότι η κόρη της αγνοείται.

https://youtu.be/Z40fsUbUUK8

Τις ελπίδες της οικογένειας αναπτέρωσε ο εντοπισμός του σκύλου της ηθοποιού, με το κλουβί του, κοντά στη θάλασσα.

Θεωρείται πλέον πιθανό ενδεχόμενο, η ηθοποιός να είχε καταφέρει να φτάσει στη θάλασσα, όπου άφησε το κλουβί και το σκυλάκι της, αλλά να γύρισε πίσω, προκειμένου να εντοπίσει τον σύζυγό της για να τον οδηγήσει κι εκείνον στη θάλασσα. Το τί συνέβη από τη στιγμή εκείνη και μετά, εφόσον τα πράγματα έγιναν έτσι, κανείς δεν το γνωρίζει έως αυτή την ώρα.

Ο Σάκης Ρουβάς έζησε την πύρινη κόλαση

 

Ο Σάκης Ρουβάς έζησε από κοντά όσα συνέβησαν στην Ανατολική Αττική. Το σπίτι του γλίτωσε από τη φωτιά την τελευταία στιγμή και ο γνωστός τραγουδιστής είναι συγκλονισμένος από όσα έχουν γίνει.
Σε μήνυμά του για την τραγωδία που βιώνει όλη η Ελλάδα δείχνει και την έμπρακτη στήριξή του. Οπως αναφέρει:
«Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους το μέγεθος της τραγωδίας που έχει συμβεί στον τόπο μας. Βλέπω την περιοχή που ζω συγκλονίζομαι και θρηνώ για τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Ας είμαστε ενωμένοι. Από το κέντρο αιμοδοσίας όπου βρέθηκα με ενημέρωσαν ότι η ανάγκη για αίμα εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Όποιος μπορεί ας σπεύσει #prayforgreece??»

Η ανάρτησή του:

 

Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι της Νίκης Βίσση στο Μάτι-Η οργή της κόρης της

 

Όπως περιέγραψε η ίδια :
Το σπίτι μας κάηκε ολοσχερώς! Δεν έμεινε τίποτα στο Μάτι… Δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, πέθαναν άνθρωποι, είναι απίστευτο. Ζούμε μια τραγωδία. Εγώ βρισκόμουν με την Άννα στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία της και έμαθα τι συμβαίνει από το τηλέφωνο. Στο σπίτι μου ήταν ο σύζυγός μου, τα παιδιά μου και η μητέρα μου. Τα παιδιά άρπαξαν την μητέρα μου με το αυτοκίνητο και έφυγαν…».
Την οργή της εξέφρασε η κόρη της Νίκης Βίσση λίγες μέρες αργότερα με ανάρτησή της στο instagram. Η ανιψιά της Άννας Βίσση, Βέρα Μπούφη, έκανε από την πλευρά της ευθεία επίθεση προς το πρόσωπο του Ηλία Ψινάκη. Η κόρη της Νίκης Βίσση της οποίας το σπίτι κάηκε ολοσχερώς δεν μέτρησε τα λόγια της και επιτέθηκε με ανάρτησή της στον δήμαρχο Μαραθώνα.

Τι έγραψε στο instagram:

«Δεν είχα ανεβάσει τίποτα τόσες μέρες καθώς ήθελα να πάρω χρόνο, να ηρεμήσω λίγο για να δω τι τελικά ήταν αυτό που έφερε όλη αυτή την καταστροφή στον τόπο που μεγάλωσα και είχε καταφέρει να μείνει πράσινος… Στη φωτογραφία είναι αυτό που απέμεινε από το σπίτι μας. Δεν θα ασχοληθώ όμως με αυτό. Όσοι ζήσαμε όλη αυτή την τραγωδία και καταφέραμε να βγούμε ζωντανοί αισθανόμαστε ευγνώμονες στο Θεό που μας βοήθησε. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η ανοργανωσιά και η μη σοβαρή αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων από αυτούς που μας διοικούν. Χάθηκαν τόσες ψυχές με τον χειρότερο τρόπο. Σήμερα το απόγευμα μας καλέσανε σε συμβούλιο στον Μαραθώνα και ο «ΚΥΡΙΟΣ» Ψινάκης (που πραγματικά απορώ πώς τον ψήφισε ο κόσμος για δήμαρχο, ένας άνθρωπο ο οποίος ήταν μάνατζερ καλλιτεχνών) δεν παρουσιάστηκε ΠΟΤΕ ενώπιον όλων εμάς που πήγαμε για να δούμε τι θα γίνει με τον τόπο μας και να πάρουμε κάποιες απαντήσεις. Ο δήμαρχος λοιπόν αυτό που έκανε ήταν να μας κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας όλους εμάς που τρέχαμε να σώσουμε κάτι από τα σπίτια μας και να σωθούμε και να μην καούμε σαν τα ποντίκια ότι κάηκε το σπίτι του που αυτό φυσικά ήταν ψέμματα γιατί μια χαρά ήταν τελικά αντί να πάρει τις ευθύνες του και να δώσει κάποιες εξηγήσεις στο συμβούλιο δεν εμφανίστηκε ποτέ… ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!!!».

Τι ανέβασε η Άννα Βίσση στον λογαριασμό της:

Κρίμα… μαύρες οι σκέψεις όλων μας από χτες το βράδυ και μέχρι να ξεπεραστεί και αυτός ο θάνατος της ζωής και αυτή η αδικία προς την φύση και την ύπαρξη μας και αυτή η καταστροφή της δημιουργίας και αυτός ο εξανεμισμός τόσων κόπων και θυσιών.Πρώτοι στις σκέψεις μας τα θύματα και οι άνθρωποι τους αλλά και όλοι οι συνάνθρωποι μας που περνούν τα ίδια εδώ στην χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη γη και ούτε που το μαθαίνουμε τις περισσότερες φορές

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Vissi (@annavissiofficial) στις

Η Χριστίνα Λαμπίρη συγκλονίζει: « Τα πάντα γύρω εξαϋλώθηκαν. Δεν υπάρχει τίποτα, είναι όλα χώμα»!

 

Από την πύρινη λαίλαπα δεν γλίτωσε ούτε το σπίτι της Χριστίνας Λαμπίρη το οποίο βρίσκεται ακριβώς στο Κόκκινο Λιμάνι, εκεί που βρήκαν και τον τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι.

«Καταστραφήκαμε εντελώς! Το σπίτι μου είναι πολύ κοντά στην ταβέρνα που απανθρακώθηκαν 26 συμπολίτες μας… Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δυο πολύ κολλητοί φίλοι του άνδρα μου… Εμείς ούτε που καταλάβαμε τι συνέβη! Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Η φωτιά μας περικύκλωσε μέσα στο σπίτι μας και προσπαθήσαμε να σώσουμε ότι σωζότανε! Εγώ ειλικρινά ούτε που έχω καταλάβει πως τελικά σώθηκα! Το σπίτι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Έμεινε μόνο ένα δωμάτιο από όλο το σπίτι και τώρα μαζεύω σε κούτες ότι έχει σωθεί για να σηκωθώ να φύγω. Το σπίτι του αδερφού του άντρα μου Θανάση, είναι ακριβώς δίπλα από το δικό μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πραγματικά είμαι σε απίστευτη σύγχυση και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον σώσαμε τη ζωή μας» εξομολογήθηκε η παρουσιάστρια.

Το ξέσπασμα του συζύγου της Λαμπίρη:

Συγκλονίζει η χήρα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τη μαρτυρία της

 

Η Φοίβη Αγγελοπούλου ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που βίωσαν τον τρόμο της πύρινης λαίλαπας. Έχασε τη φίλη της, το σπίτι της αλλά και το προσωπικό αρχείο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου ανεκτίμητης τόσο συναισθηματικής όσο και ιστορικής αξίας.
Όπως είπε: «Όλη η αλληλογραφία του με διάσημους ανθρώπους, όλα τα βιβλία των συγγραφέων που του είχαν αφιερώσει…. Ό, τι υπήρχε στο γραφείο, το οποίο ήταν ιδιωτικής φύσεως, έχει καταστραφεί. Η κόρη μου η Κατερίνα άρπαξε ένα κουτί που είναι μόνο τα έγγραφα του θιάσου».
«Το σπίτι που κατοικούσαμε έχει καταστραφεί ολοσχερώς… Υπάρχουν κάποια αλουμίνια απέξω. Μέσα έχει πέσει ένα ταβάνι και υπάρχουν κάτι καναπέδες».
Η Μαρτυρία της κ. Αγγελοπούλου συγκλονίζει: «Όταν ξέσπασε η φωτιά ήμουν σε μια φίλη μου που ήταν χειρουργημένη με πατερίτσες και η οποία τελικά πνίγηκε».
«Δυστυχώς ούτε η τηλεόραση, ούτε η πολιτεία, ούτε εμείς οι κάτοικοι που έχουμε μισοεκπαιδευτεί όλα αυτά τα χρόνια και είχαμε μία οργάνωση… δε λειτούργησε τίποτα από όλα αυτά. Τίποτα απολύτως!».
«Εγώ πήρα την εγγονή μου από τον παιδικό σταθμό στη Ραφήνα να έρθω εδώ και στην κορυφή του λόφου ήδη ήξερα ότι έπρεπε να φύγω, όχι να πάω στη φίλη μου και την κόρη μου. Το ήξερα, αλλά λέω θα χτυπήσουν οι καμπάνες. Θα χτυπήσει κάτι! Θα γίνει κάτι από αυτά που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια! Δεν έγινε τίποτα και μέχρι τις εννιά δεν εμφανίστηκε κανένα όργανο» τόνισε.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε:

https://youtu.be/4b_ILA0desQ

Οι μαρτυρίες των αναγνωρίσιμων προσώπων που έζησαν την τραγωδία σε όλα τα επίπεδα προσθέτονται στις αμέτρητες ιστορίες των αφανών ανθρώπων που μας αφήνουν παγωμένους στο άκουσμά τους. Στη θέση τους θα μπορούσε να ήμουνα εγώ, εσύ, αυτός… γι’ αυτό ας μην ξεχάσουμε ποτέ το έγκλημα στο Μάτι…

Σχετικά άρθρα