ΗΠΑ: Ποιος κατέστρεψε με αξίνα το αστέρι του Ντόναλντ Τραμπ Χόλυγουντ;

Κάποιος αποφάσισε να περάσει σε υψηλότερο επίπεδο τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ: με αξίνα, κατέστρεψε το αστέρι του Ντόναλντ Τραμπ στο περίφημο Walk of Fame του Χόλυγουντ.

Η πρωτοβουλία του «εξοργισμένου» έρχεται σε συνέχεια πολλών καλλιτεχνημάτων που, μετά τις εκλογές του 2016, σατιρίζουν τον πρώην σταρ reality shows στην τηλεόραση. Έρχεται και σε συνέχεια πολλών πρότζεκτ με τον ίδιο στόχο, όπως ένα θεόρατο μπαλόνι-Τραμπ που κόβει βόλτες στα νερά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, μια προτομή του που θέλει να λαξεύσει μια φινλανδική περιβαλλοντική οργάνωση σε έναν παγετώνα (για να λιώσει, μαζί του), ή τη συμβολική προσφορά μιας χρυσής τουαλέτας από το μουσείο Γκούγκενχαϊμ, ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει έναν πίνακα του Βαν Γκογκ.

Νωρίς την περασμένη Τετάρτη, η λεωφόρος Χόλιγουντ έγινε το σκηνικό της τελευταίας καλλιτεχνικής (sic) πράξης διαμαρτυρίας: ο ρεπόρτερ του NBC Los Angeles Τζόναθαν Γκονζάλεζ υποστήριξε ότι είδε έναν άντρα να βγάζει από μια θήκη κιθάρας μιαν αξίνα και μ’ αυτήν να καταστρέφει το αστέρι του Ντόναλντ Τραμπ στο Walk of Fame.

Υποτίθεται ότι ο άντρας αυτός κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει την αστική παρέμβαση-διαμαρτυρία του και, στη συνέχεια, εξαφανίστηκε. Αργότερα, παραδόθηκε στην αστυνομία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αστέρι του Τραμπ έχει σταθεί πηγή έμπνευσης για πράξεις διαμαρτυρίας: πριν από δυο χρόνια, κάποιος είχε περικλείσει το αστέρι με ένα τειχάκι ύψους 15 εκατοστών, αντιδρώντας στα σχέδια του Προέδρου των ΗΠΑ να υψώσει τείχος κατά μήκος των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων. Την ίδια χρονιά, ένας άλλος είχε προσπαθήσει -με αξίνα, πάλι- να αφαιρέσει το αστέρι. Άλλοι πασάλειψαν κέτσαπ πάνω στο αστέρι.

Κάποιοι το μουτζούρωναν, βάζοντας με μαρκαδόρο την υπογραφή τους.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες «παρεμβάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα