Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις για το επίδομα 5.000 ευρώ στους πυρόπληκτους

Την Τρίτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πυρόπληκτους της Αττικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

«Σήμερα μπορούμε να έχουμε μία ασφαλή εκτίμηση για τις καταστροφές στα κτίρια. Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες. Έχουν μείνει μόνο κάποιες αυτοψίες σε μεμονωμένες κατοικίες, που διενεργούνται μετά από αίτηση» δήλωσε ο υπουργός μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου.

Επομένως, όπως πρόσθεσε, «από την Τρίτη ξεκινάμε κανονικά σε 4 σημεία της Αττικής (στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, στον Δήμο Μαραθώνα, στον Δήμο Μεγαρέων και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) να δεχόμαστε τις αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 5.000 ευρώ».

Σημειώνεται ότι με βάση τις αυτοψίες που είχαν διενεργηθεί έως την Παρασκευή σε Νέα Μάκρη (Μάτι – Ν. Βουτζάς) , Ραφήνα – Πικέρμι και Μέγαρα (Κινέτα) και συνολικά αφορούν 3.505 κτίρια, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα».

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα