Παγκόσμια συγκίνηση για τα δίδυμα κοριτσάκια: Γεννήθηκαν και «έφυγαν» μαζί

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φρικτές εικόνες από την τραγωδία στην ανατολική Αττική. Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη αφιερώνουν εκτενέστατα ρεπορτάζ για το ελληνικό δράμα και τις ψυχές που χάθηκαν από τη μανία της πύρινης λαίλαπας. Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης από την Αμερική, την Αυστραλία, κάθε χώρα της Ευρώπης, την Ασία και την Αφρική.

Οι ανθρώπινες ιστορίες συγκλονίζουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Χιλιάδες πολίτες άλλων χωρών στέλνουν τη συμπαράσταση και τη στήριξή του στο δράμα που περνάει ο ελληνικός λαός.

Μόνο δάκρυα για τα δίδυμα

Η τραγική είδηση του θανάτου των δίδυμων κοριτσιών προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Είναι από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες που έχουν προκύψει από την πολύνεκρη τραγωδία στην ανατολική Αττική.
Τα 9χρονα αδερφάκια ηλικίας εννέα χρόνων, η Βασιλική και η Σοφία Φιλιπποπούλου που αγνοούνταν μαζί με τους παππούδες τους από το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας, πέθαναν αγκαλιά μέσα στις φλόγες μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Τα δύο αγγελούδια με τα εκφραστικά μάτια έχουν συγκινήσει το πανελλήνιο ενώ, Έλληνες του εξωτερικού δηλώνουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πως δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που βρήκε την πατρίδα μας.

Τα διεθνή ΜΜΕ αφιερώνουν πρωτοσέλιδα για την φρικτή είδηση του θανάτου της Σοφίας και της Βασιλικής, που έμελλε να γεννηθούν και να πεθάνουν μαζί…

Η φωτογραφία τους μεταδίδεται στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη.

Το Reuters, με εκτενές αφιέρωμα στους νεκρούς από τις πυρκαγιές, αναφέρεται στα δίδυμα κορίτσια:

didyma koritsia-reuters

Η Daily Telegraph: «Τα 9χρονα δίδυμα που αγνοούνταν από τις φωτιές στην Ελλάδα, πέθαναν αγκαλιασμένα με τους παππούδες τους».

didyma koritsia-Daily Telegraph

Η Daily Mail…

Ο Independent…

didyma koritsia- Independent

Μεγάλα αφιερώματα για την τραγωδία της Αττικής και από site της ελληνικής ομογένειας. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την πατρίδα
μας.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα