Αγώνας δρόμου για τα σωστικά συνεργεία – Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στη θάλασσα

Μάχη με το χρόνο συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία στην ανατολική Αττική, ελέγχοντας σπιθαμή προς σπιθαμή σπίτια και περιοχές όπου θα μπορούσαν να εντοπίσουν άτομα που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα.

Με τις ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων να μειώνονται όσο περνούν οι ημέρες και τις δραματικές στιγμές που έζησαν οικογένειες της περιοχής να βυθίζουν στη θλίψη ολόκληρη την Ελλάδα, δύτες πραγματοποιούν καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικές Εύβοιας αλλά και σε βραχονησίδες.

Οι ιατροδικαστές έχουν ολοκληρώσει τις νεκροτομές των 88 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και προχωρά με ταχείς ρυθμούς και η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για 51 σορούς.

Τελευταίο θύμα, που υπέκυψε χτες στα τραύματά της, ήταν μια 42χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν.

Πραγματοποιήθηκαν 67 καταδύσεις

Από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του ΛιμενικούΣώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 67 καταδύσεις για τον εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού, εκτελείται επιχειρησιακό σχέδιο από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., η οποία έχει την δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα, με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος(συσκευές rebreather).

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα