Καιρός: Φθινόπωρο μέχρι την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες

Η κακοκαιρία των περασμένων ημερών, θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή, καθώς σποραδικές καταιγίδες θα «χτυπήσουν» πολλά μέρη της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες.

Πιθανώς την εμφάνισή τους να κάνουν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Ο καιρός τις υπόλοιπες μέρες

Δευτέρα 30-07-2018
Καιρός: στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Τρίτη 31-07-2018
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέταρτη 01-08-2018 και Πέμπτη 02-08-2018
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 03-08-2018
Καιρός: στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα