Πυρκαγιές Αττικής: Βρέθηκαν 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί

Την ώρα που η χώρα μετρά 88 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι, πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά που άφησε πίσω της τον όλεθρο και τον εφιάλτη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρει ότι μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου είχαν εντοπιστεί 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί σε διάφορα σημεία των περιοχών που κάηκαν.

Γκαζάκια βρέθηκαν μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων, τα οποία ήταν επίτηδες τοποθετημένα εκεί για να πάρει γρήγορα έκταση η φωτιά.

«Φαίνεται ότι ήταν έμπειροι και αποφασισμένοι», είπαν στην εφημερίδα, άνθρωποι που συμμετέχουν στην προανάκριση για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικοί «βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο, ειδικά στην περιοχή της Κινέτα, καθώς μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πρώτης φωτιάς, είχαν ξεσπάσει παράλληλα 13 άλλες εστίες, σε απόσταση 1.100 μέτρων μεταξύ τους.

Όσον αφορά στη φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη και έφτασε τελικά στο Μάτι με τα καταστροφικά αποτελέσματα που είδαμε όλοι, ίσως να προκλήθηκε από ανθρώπινη αμέλεια.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάτοικος της περιοχής επιχείρησε να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα σε οικόπεδο, όμως λόγω των ισχυρώνανέμων η φωτιά πήρε αμέσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η ταυτότητα του δράστη όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι γνωστή στις ανακριτικές αρχές, καθώς κατονομάστηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Στις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς συμμετέχουν εκτός από την Πυροσβεστική και η αντιτρομοκρατική, αλλά και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα