Χρύσα Σπηλιώτη: «Εάν έμενε στην παραλία πέντε λεπτά ακόμα θα είχε σωθεί»

Πολλοί είναι εκείνοι που παραμένουν στη “μαύρη”  λίστα των αγνοουμένων από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Ανάμεσά τους και η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη.

Μια νέα μαρτυρία από κάτοικο της περιοχής, η οποία συνάντησε την ηθοποιό στην παραλία, αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν εκείνες τις δραματικές στιγμές.

«Βρήκα την ηθοποιό,  που αγνοείται, έκανε μπάνιο με τον άντρα της. Η γυναίκα δεν είχε καταλάβει τίποτα, με ρώτησε γιατί είμαστε αναστατωμένοι και της απάντησα πως καίγεται ο Βουτζάς και κάηκε το σπίτι μας. Μετά την έχασα καθώς μέσα σε πέντε λεπτά έγινε ο πανικός. Εάν έμενε στην παραλία πέντε λεπτά ακόμα, σίγουρα θα σωνόταν!» ανέφερε στο protothema η κάτοικος Νέου Βουτζά, Μαρία Αναστασοπούλου.

Δυστυχώς, ο σύζυγός της, Δημήτρης Τουρναβίτης, πρωταθλητής του μοντέρνου πεντάθλου, είναι ένας από τους 26 νεκρούς στο οικόπεδο του θανάτου.

Το σπίτι του ζευγαριού είναι ακριβώς δίπλα. Όταν ξέσπασε η φωτιά προσπάθησαν να τρέξουν για να σωθούν. Η Χρύσα Σπηλιώτη μέσα στον πανικό δεν μπορεί να βρει τον άντρα της και αποφασίζει να μην ακολουθήσει μια ομάδα ανθρώπων, που κατευθυνόταν προς την παραλία. Τότε ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου της λέει : “Ή έρχεσαι ή καίγεσαι”, με την ηθοποιό να του απαντά πως έχασε τον σύζυγο της και πρέπει να τον βρει. Ήταν και η τελευταία φορά που την είδε.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα