Απεξάρτηση: Ο αγώνας ενός ανθρώπου να ξεφύγει από τον εφιάλτη των ναρκωτικών

Ήμουν χρήστης ηρωίνης και εδώ και δύο χρόνια έχω κόψει με Suboxone.  Έχω καταφέρει να είμαι στο ένα milligram την ημέρα, όμως ακόμα και αυτό με ενοχλεί γιατί αν δεν το πάρω δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα από το να κοιμηθώ μέχρι να φάω, ακόμα και να περπατήσω, δεν συζητάω για τους πόνους στις κλειδώσεις.

Τις τελευταίες δύο μέρες περνώ δύο Tramal, 1 πρωί και 1 βράδυ και μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει κάποιο στερητικό από το Suboxone, όμως τα βαριά στερητικά από την βουπρενορφίνη αρχίζουν μετά την τετάρτη μέρα και εγώ έχω αλλά 4 των 100 milligram.  Λεφτά για να γράψω δεν έχω, άλλα και να είχα έχω ακούσει ότι γράφονται δύσκολα.  Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Αυγουστάτος:

Η διακοπή της χρήσης ηρωίνης δεν μπορεί να γίνει εύκολα χωρίς ειδική ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη.  Χρειάζεται να υπάρχει επίσης ισχυρή θέληση και υποστηρικτικό περιβάλλον. Το  Suboxone μπορεί να φανεί χρήσιμο μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

Αν είχε γίνει σωστά η μείωση του Suboxone δεν θα χρειαζόταν να καταφύγεις στο Tramal, που ως οπιοειδές αναλγητικό μπορεί να δημιουργήσει εθισμό.

Η συμβουλή μου, λοιπόν, είναι να αποταθείς σε κάποια ειδική, δημόσια  υπηρεσία, που θα σου παράσχει την κατάλληλη καθοδήγηση και βοήθεια.

Ιωάννης Αυγουστάτος
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
210-6397044 – 6977074835
http://psycosynthesis.blogspot.gr
www.facebook.com/profile.php?id=100011170271443

Σχετικά άρθρα