Αρχική / More / Το Motto της ημέρας / Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές
skepsi-31-07

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (ισπ. Gabriel José García Márquez) ήταν σπουδαίος Κολομβιανός συγγραφέας (1927-2014), βραβευμένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Θεωρείται ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του λογοτεχνικού ρεύματος του μαγικού ρεαλισμού και ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς όχι μόνο της ισπανόφωνης αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Έγινε διάσημος με το μυθιστόρημά του «Εκατό χρόνια μοναξιάς» (1967), ενώ επίσης σημαντικά θεωρούνται και τα έργα του «Το φθινόπωρο του Πατριάρχη» (1975), «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» (1981) και «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας» (1985).

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές δούλεψε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του σαν δημοσιογράφος και σεναριογράφος. Υπήρξε φίλος του Φιντέλ Κάστρο και για μεγάλο χρονικό διάστημα του είχε απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ, λόγω της στήριξής του σε αριστερά καθεστώτα που ήταν ενάντια σε αυτές. Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος έχει αποκαλέσει τον Μαρκές«τον μεγαλύτερο Κολομβιανό που έζησε ποτέ».

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X