Η κολλητή μου φίλη κάνει παρέα με άλλα παιδιά. Πώς θα κρατήσω τη φιλία μας;

Θέλω την βοήθεια σας. Πριν από ένα χρόνο έκανα πολλή παρέα με μία κοπέλα (Πόπη), αλλά κατά βάθος δεν ένιωθε η μία την άλλη σαν πραγματική φίλη. Στα γενέθλιά της γνωρίστηκα με μία κοπέλα (Λένα),ταίριαξαν πολύ οι χαρακτήρες μας και γίναμε αμέσως φίλες και αργότερα κολλητές. Πριν από λίγους μήνες λόγω κάποιων γεγονότων, ζήτησα από την Πόπη να απομακρυνθούμε. Αυτή ούτως ή άλλως με σχολίαζε στις άλλες τις φίλες άρα τότε εναντιώθηκε περισσότερο μαζί μου. Μέχρι πριν 2 μήνες κάθε Σάββατο έβγαινα με τη Λένα και ήμασταν τέλεια.

Στις διακοπές του Πάσχα όμως και έπειτα αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε γιατί προτιμούσε ξαφνικά να βγαίνει με το αγόρι της και με μία άλλη παρέα στην οποία για κάποιο λόγο αρνούνταν να με εντάξει. Πριν λίγο καιρό μία άλλη φίλη της (Χριστίνα) με την οποία βρίσκονταν σπάνια ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν σχεδόν καθημερινά, άρα ένας παραπάνω λόγος να με παραμελεί. Και τώρα προσπαθεί να ενώσει την παρέα της που βγαίνει αυτό τον καιρό με την Πόπη και τη Λένα που δεν κάνανε πολλή παρέα τους τελευταίους 5 μήνες, με αποτέλεσμα εμένα να μη με υπολογίζει και να με ξεχωρίζει.

Της το έχω πει πάρα πολλές φορές αλλά δεν το καταλαβαίνει. Δεν θέλω να την χάσω όμως σαν φίλη.

Τι μπορώ να κάνω; Βοηθήστε με!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Αγαπημένη μου φίλη,

Αντιλαμβάνομαι πόσο απογοητευμένη και αποκομμένη νιώθεις από τη φίλη σου. Επίσης φαίνεται να έχεις κάνει κάποιες προσπάθειες να της εξηγήσεις πώς νιώθεις και απ όσο λες εκείνη δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την κατάσταση που εσύ βιώνεις. Σίγουρα δεν θέλεις να χάσεις την φίλη σου γιατί είναι σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου…
Όμως δες και την άλλη πλευρά… τη δική της και παρατήρησε λίγο πώς σε κάνει να νιώθεις αυτή η συμπεριφορά. Μίλησέ της ξανά για αυτό που αισθάνεσαι από τη συμπεριφορά της απέναντι σου και εάν μπορείς αποτραβήξου λίγο από εκείνη για να δούμε πώς θα νιώσει και εκείνη.
Εάν δεν της λείψεις και δεν επικοινωνήσει μαζί σου, θα σημαίνει ότι δεν νιώθει το ίδιο για τη φιλία σας με εσένα. Οι άνθρωποι αλλάζουμε συνεχώς και μέσα από τις αλλαγές της ζωής μας είναι επίσης ότι κάποιες φιλίες μένουν ενώ κάποιες άλλες χαλάνε. Οπότε, είναι σημαντικό να μάθουμε να αποδεχόμαστε αυτές τις αλλαγές στη ζωή μας για να μην μας πονάνε. Το σημαντικό είναι να είμαστε και να νιώθουμε καλά με τους ανθρώπους που έχουμε επιλέξει να είναι φίλοι μας. Να αισθανόμαστε αγάπη και αποδοχή.

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

Σχετικά άρθρα