Τέως πρίγκιπας Παύλος – Μαρί-Σαντάλ: Ο κεραυνοβόλος έρωτας, ο γάμος με τους 2.500 καλεσμένους και η σχέση της κόρης τους, Ολυμπίας, με τη μόδα

Η εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσαντίνου, Μαρία Ολυμπία, δυσαρέστησε τον κόσμο που την ακολουθεί στο instagram καθώς δεν σταμάτησε να ανεβάζει φωτογραφίες από τις διακοπές της την ώρα που διάσημοι από όλο τον κόσμο στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Μπορεί η πριγκίπισσα να είχε τα γενέθλιά της πριν λίγες ημέρες ωστόσο οι ακόλουθοί της θεώρησαν άκομψο να ανεβάζει ανάλαφρες φωτογραφίες και να μη δείχνει έστω με τη σιωπή της τη στήριξή της.

Από την άλλη η μητέρα της, Μαρί-Σαντάλ, δεν παρέλειψε να ανεβάσει φωτογραφία στο instagram και να εκφράσει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες όσων χάθηκαν στις φωτιές.

Εύλογο είναι το ερώτημα γιατί ασχολούνται τα Μέσα με την τέως βασιλική οικογένεια αφού ,τουλάχιστον ,η βασιλεία στην Ελλάδα έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Τα ξένα Μέσα ωστόσο συχνά στρέφουν την προσοχή τους στην Μαρία-Ολυμπία όχι μόνο επειδή ασχολείται με τη μόδα αλλά και επειδή πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός τη συλλαμβάνει μαζί με την ηθοποιό Έμμα Γουάτσον αλλά και τις αδελφές Χίλτον. Και φυσικά την αποκαλούν …πριγκίπισσα.

Ποια είναι η Μαρία – Ολυμπία που συναγωνίζεται την Κέιτ Μίντλετον;

Η έντονη παρουσία της κόρης της Μαρί – Σαντάλ στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδήγησε την εφημερίδα Daily Mail πριν τέσσερα χρόνια να κάνει ένα αφιέρωμα στη λαμπερή ζωή της πριγκίπισσας, όπως την αναφέρει, αφού η ίδια συνεχίζει να διατηρεί τον τίτλο της(όλη η οικογένεια άλλωστε). Η Μαρία- Ολυμπία έχει άρρηκτη σχέση με τη μόδα. Τόσο ως πελάτισσα έχει καταταγεί στη νέα γενιά των καλύτερων πελατών των οίκων μόδας όσο και ως ένα από τα «it» κορίτσια του instagram φροντίζει να διαμορφώνει νέες τάσεις.

Μάλιστα πολύ πίστευαν ότι συναγωνίζεται την Κέτι Μίντλετον σε κομψότητα και στιλ. Δεν ξέρουμε πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση που τώρα που στο…παιχνίδι έχει μπει και η Μέγκαν Μαρκλ.

Κληρονόμησε την καλλιτεχνική φλέβα της μητέρα της

Η Μπία, όπως τη φωνάζουν, γεννήθηκε στην Αμερική. Από τις 22 Δεκεμβρίου του 1996 που βαφτίστηκε στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι δεν έχει πάψει να απασχολεί. Ανάμεσα στους νονούς της μάλιστα ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ θείες του πατέρα της είναι η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, αλλά και η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα ΙΙ.

Επιθυμία των γονιών της ήταν να αποκτήσουν τα παιδιά τους ευρωπαϊκή κουλτούρα και παιδεία. Επόμενο βήμα της οικογένειας ήταν η μετακόμισή τους στο Λονδίνο. Εκεί η μικρή τους πριγκίπισσα μεγάλωσε με τις μεγαλύτερες ανέσεις όπως και τα 4 της αδέρφια αργότερα.

Η αγάπη της Μαρί-Σαντάλ προφανώς ήταν ο λόγος που η Ολυμπία δεν φοίτησε σε κολέγιο της Ελβετίας αλλά σε ένα εναλλακτικό σχολείο του Λονδίνου. Εκεί ήρθε σε επαφή με την υποκριτική, τη γραφιστική και την ιστορία της τέχνης. Το ενδιαφέρον της για τη μόδα σύντομα εκδηλώθηκε. Τρεις μήνες εκπαίδευσης στα ατελιέ του οίκου Dior ήταν αρκετά για να ξεκαθαρίσουν όλα μέσα της όσον αφορά τον επαγγελματικό της προσανατολισμό.

Όπως είχε πει και στο βρετανικό περιοδικό Tatler:
«Θέλω να ασχοληθώ με τη μόδα ή τη φωτογραφία. Είμαι δυσλεκτική και γι’ αυτό δεν είμαι καλή στα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης, έχω έφεση στα καλλιτεχνικά».

Η μητέρα της Μαρί- Σαντάλ και η σχέση της με τον Άντι Γουόρχολ

Η Μαρί –Σαντάλ έχει μία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα ζωή. Το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν ποτέ της …δύσκολη. Γεννημένη μέσα στα πλούτη , καθώς ο πατέρας της ήταν ο δισεκατομμυριούχος Ρόμπερτ Μίλερ, πέρασε άνετα παιδικά χρόνια μαζί με τις δύο αδερφές της. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τα duty-free έκανε όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις κόρες με την Μαρία Κλάρα Πεσάντας η οποία ήταν γεννημένη στο Εκουαδόρ. Η Μαρί – Σαντάλ ήταν η μεσαία τους κόρη. Μέχρι τα 9 της χρόνια η οικογένεια βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ. Ύστερα από τα ακριβά σχολεία σειρά είχαν για εκείνη οι σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης . Στη συνέχεια το 1994 έλαβε δίπλωμα στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης όπου φοίτησε.

Η Μαρί Σαντάλ έχει πάθος για την τέχνη και αυτό φαίνεται από το πώς κατάφερε να συνεργαστεί με τον Άντι Γουόρχολ.

Όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της:
«Ήταν πολύ cool και στα 16 μου τον προσέγγισα και τον ρώτησα αν μπορώ να εργαστώ μαζί του. Εκείνος μου απάντησε: «Ναι τέλεια! Γιατί όχι;». Έκανα όλες τις δουλειές από το να σερβίρω μεσημεριανό μέχρι να απαντώ στα τηλέφωνα».

Φυσικά η πορεία της δεν τελείωσε στους… καφέδες. Επέλεξε να συνδυάσει το πάθος της για την τέχνη αλλά και την φανερή αγάπη της για τη μόδα. Το 2000 λάνσαρε τη δική της επώνυμη σειρά πολυτελών παιδικών ρούχων τα οποία πωλούνται σε Λονδίνο , Νέα Υόρκη και Ελλάδα. Η ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν αλλά και η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό είναι ανάμεσα στις πελάτισσές της. Η ενασχόλησή της με τα παιδιά συνεχίστηκε και με έναν διαφορετικό τρόπο αφού έχει γράψει και έχει εικονογραφήσει αρκετά παιδικά βιβλία.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας της Μαρί-Σαντάλ με τον Παύλο

Είναι γνωστό ότι τόσο η Μαρί-Σαντάλ όσο και οι αδερφές της όχι μόνο μεγάλωσαν σε μία πλούσια οικογένεια αλλά …καλοπαντρεύτηκαν κιόλας. Πάμε όμως να δούμε τη γνωριμία της με τον Παύλο. Όπως λέγεται οι δυο τους συναντήθηκαν σε μία επέτειο γάμου κοινών τους φίλων. Όπως έχει εξομολογηθεί ο Παύλο στο παρελθόν: « Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Αμέσως με κέρδισαν τα ντελικάτα χαρακτηριστικά και η εκθαμβωτική ομορφιά της. Σύντομα ανακάλυψα ότι είχαμε πολλά κοινά».

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία αγάπης τους που οδήγησε με μία μεγάλη οικογένεια. Το 1995 αρραβωνιάστηκαν ύστερα από τη ρομαντική πρόταση γάμου που έκανε ο Παύλος στη Μαρί- Σαντάλ σε ένα θέρετρο στη Σουηδία. Ο γάμος κανονίστηκε για την 1 Ιουλίου του ίδιου έτους όπου παρευρέθηκαν βασιλικές οικογένειες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ανάμεσα στους 1.250 καλεσμένους δεν θα μπορούσε να λείπει η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο Κάρολος αλλά και η θεία του γαμπρού Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας.

Η Μαρί-Σαντάλ πήρε καθολική ανατροφή γι’ αυτό αμέσως πριν τον γάμο της με τον Παύλο προηγήθηκαν τα …βαφτίσια της. Αφού λοιπόν στα 26 της χρόνια βαφτίστηκε ορθόδοξη και πήρε το όνομα Μαρία παντρεύτηκε τον αγαπημένο της στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου. Δύο χρόνια μετά τον γάμο τους απέκτησαν την Μαρία- Ολυμπία. Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Αλέξιος -το 1998, ο Αχιλλέας -Ανδρέας το 2000, ο Οδυσσέας -Κίμων το 2004 και ο Αριστείδης-Σταύρος.

Σχετικά άρθρα