Ο 27χρονος Φρίξος ρωτά

Παλίνδρομη εκσπερμάτιση: “Στο τέλος της ούρησης βγαίνει ένα λευκό υγρό. Ανησυχώ πολύ…”

Μερικές φορές στο τέλος της ούρησης βγαίνει ένα λευκό υγρό, όχι κολλώδες, το οποίο θολώνει τα ούρα. Εμφανίζεται στο τέλος της ούρησης και όχι πάντα. Αυτό μου συμβαίνει από μικρή ηλικία,  γύρω στα 16. Η καλλιέργεια ούρων βγαίνει καθαρή. Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι με τον προστάτη ή να έχω κάποιας μορφής προστατίτιδα;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Δημήτρης Μπορούσας, Ουρολόγος Ανδρολόγος (Androclinic.gr)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα μπορούσε να είναι φλεγμονή του προστάτη, αλλά επιπσης πιθανό είναι να εμφανίζεται παλίνδρομη εκσπερμάτιση.Είναι η πάθηση κατά την οποία το σπέρμα βρίσκει εύκολη διέξοδο προς την ουροδόχο κύστη και το μεγαλύτερο ποσοστό του ή και όλο, οδεύουν στην κύστη κατά την εκσπερμάτιση. Για την πάθηση αυτή ενοχοποιούνται μια σειρά από φάρμακα, κυρίως οι  α- αναστολείς, που χορηγούνται πολύ συχνά στην υπερτροφία του προστάτη, καθώς και χειρουργικές επεμβάσεις στο ουροποιητικό σύστημα, όπως η προστατεκτομή, ή νευροχειρουργικές επεμβάσεις και κακώσεις της σπονδυλικής στήλης. Κατά την παλίνδρομη εκσπερμάτιση οι ασθενείς βιώνουν τον λεγόμενο «ξηρό οργασμό». Θα πρέπει πέραν του κλινικού και υπέρηχο γραφικού ελέγχου, να κάνετε καλλιέργεια σπέρματος και μικροσκοπική εξέταση ούρων μετά από εκσπερμάτιση.

Δημήτρης Μπορούσας

Ουρολόγος-Ανδρολόγος

AndroClinic

2103387393-4

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X