Επιτρέπεται η μαύρη σοκολάτα στη δίαιτα ή όχι;

Η μαύρη σοκολάτα έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι έχει οφέλη για την υγεία μας, περιλαμβανομένης της καρδιακής λειτουργίας. Έχει όμως θέση σε ένα διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους;

Οι ειδικοί απαντούν ναι, αρκεί να έχουμε τον έλεγχο της ποσότητας που καταναλώνουμε.

Οι κόκκοι του κακαόδεντρου εμπεριέχουν φλαβονοειδή τα οποία αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην υγεία μας, ενώ το άγλυκο κακάο έχει μόλις 12 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού.

Συνεπώς, μπορεί κανείς να φτιάξει ένα ρόφημα σοκολάτας με λίγες θερμίδες αν χρησιμοποιήσει ως βάση γάλα χωρίς λιπαρά, ή η προσθήκη άγλυκου κακάο σε γιαούρτι μπορεί να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο με σαφώς χαμηλότερες θερμίδες από οποιοδήποτε άλλο επιδόρπιο.

Αυτό που έχει σημασία, τονίζουν οι ειδικοί, είναι να είμαστε προσεκτικοί με τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουμε, δίνοντας έμφαση στα πρόσθετα σάκχαρα.

Ιδανικότερα κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας βάρους είναι τα προϊόντα σοκολάτας που έχουν τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε άγλυκο κακάο.

Πάντως, επειδή η σοκολάτα έχει και φυσικά λιπαρά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ανά 28 γραμμάρια εμπεριέχει κατά μέσο όρο 150 θερμίδες. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουμε τα 28 γραμμάρια την ημέρα αν δεν θέλουμε να σαμποτάρουμε την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα