Ένα πανεύκολο diy παιχνίδι που θα λατρέψουν τα παιδιά κάθε ηλικίας!

Καλοκαίρι! Ώρα για παιχνίδι! Αν οι ιδέες για πρωτότυπα παιχνίδια έχουν αρχίσει να… στερεύουν και βλέπεις ότι τα παιδιά σου έχουν αρχίσει να βαριούνται και να… νοσταλγούν το σχολείο, τότε θα πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου! Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και βρες κίνητρα για δημιουργική απασχόληση!

Ένα παιχνίδι που λατρεύουν τα παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και οι ενήλικες είναι το bowling! Μπορείς να το παίξεις ακόμα και με τα πολύ μικρούλια, φυσικά με τη δική σου καθοδήγηση! Αλλά όσο μεγαλώνουν, το bowling γίνεται πιο ενδιαφέρον!

Diy κατασκευή

Είναι πανεύκολο και διασκεδαστικό και συνδυάζει δυο πράγματα που αγαπούν πολύ τα παιδιά: κατασκευές και παιχνίδι!

Τι θα χρειαστείς:
  • 9 Μεγάλα μπουκάλια από νερό ή αναψυκτικά
  • νερομπογιές
  • κόλλα και χαρτόνια
  • Νερό, χρώμα ή πετραδάκια για το εσωτερικό τους
Διαδικασία

Μπορείς να φτιάξεις το μπόουλινγκ των ονείρων σου διακοσμώντας τα μπουκάλια όπως εσύ θέλεις! Μπορείς να τις βάψεις με νερομπογιές, να κολλήσεις πάνω τους χαρτόνια ή ό,τι άλλο φανταστείς εσύ και το παιδί σου (είναι καλύτερο βέβαια να μην κολλήσετε πράγματα που ξεκολλάνε εύκολα καθώς οι μπουκάλες θα ταλαιπωρηθούν από το παιχνίδι και μπορεί να αρχίσουν να ξεκολλάνε). Στη συνέχεια, βάλε μέσα στις μπουκάλες ίση ποσότητα νερού, για να έχουν λίγο βάρος και να στέκονται πιο εύκολα. Δεν χρειάζεται να τις γεμίσεις πολύ για να μην είναι πολύ βαριές. Ωστόσο εναλλακτικά μπορείς να τις γεμίσεις αρκετά και να προσθέσεις στο νερό λίγο χρώμα για να γίνει χρωματιστό.

Και οι… κορίνες είναι έτοιμες για παιχνίδι!

Πάρε μερικές ιδέες από το Pinterest:


Καλή διασκέδαση!

Νίκη Κοσκινά

 

 

 

Σχετικά άρθρα