Πώς να διατηρήσεις σαν καινούριο το αγαπημένο σου σερβίτσιο;

Έχεις οργανώσει το τέλειο δείπνο!

Έχεις τελειοποιήσει την αγαπημένη σου συνταγή για ψητό στο φούρνο, ενώ ο γλυκατζής της παρέας σίγουρα θα ενθουσιαστεί με το επιδόρπιο που θα προσφέρεις. Όλες οι λεπτομέρειες έχουν ρυθμιστεί και, λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σου, βγάζεις το αγαπημένο σου καλό σερβίτσιο, το στολίδι του νοικοκυριού σου, για να στρώσεις το τραπέζι. Και διαπιστώνεις ότι δεν είναι τόσο αστραφτερό όσο το θυμάσαι, αντίθετα, τα τόσο όμορφα πιάτα και μπολάκια σου είναι θαμπά. Καταστροφή; Όχι απαραίτητα!

Το AVA συγκέντρωσε για εσένα που έχεις αδυναμία στα επίσημα δείπνα, μερικές πρακτικές συμβουλές για να διατηρείς τα σερβίτσια σου σαν καινούρια.

Πλύνε τα πιάτα σύντομα μετά το κάθε γεύμα.

Αν έχεις σκοπό να πλύνεις αργότερα, ή το επόμενο πρωί τα πιάτα σου, σκέψου ξανά: τα υπολείμματα τροφών στο σερβίτσιο σου μόνο καλό δεν του κάνουν.

Βάλε μια πετσέτα στον πάτο και τα πλαϊνά του νεροχύτη όταν πλένεις.

Μην παραξενεύεσαι, με τον τρόπο αυτό μειώνεις το ρίσκο του να ραγίσει ή-ακόμα χειρότερα να σπάσει- κάποιο πιάτο που μπορεί να σου γλιστρήσει από τα χέρια όσο πλένεις.

Χρησιμοποίησε μαλακό σφουγγαράκι ή ένα πανί

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις τις μικρο-γρατζουνιές που μπορεί να δημιουργήσει η σκληρή επιφάνεια που έχει το κάθε σφουγγαράκι στα ευαίσθητα πορσελάνινά σου πιάτα.

Προσοχή στο στέγνωμα!

Άφησε τα πιάτα να στεγνώσουν φυσικά και μετά σκούπισέ τα με μια μαλακή, καθαρή πετσέτα για να απομακρύνεις τυχόν σημάδια από σταγόνες.

Το AVA είναι εκεί για εσένα. Η νέα του σύνθεση το κάνει πιο αποτελεσματικό, ακόμα και με κρύο νερό,ενώ ξεβγάζεται εύκολα και δεν αφήνει κατάλοιπα. Έτσι, το σερβίτσιο σου θα διατηρήσει τη λάμψη του και εσύ θα χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς. Δύο σειρές, πολλές μοναδικές επιλογές,ο καθένας θα βρει αυτό που του ταιριάζει: οι πιο παραδοσιακοί θα λατρέψουν το AVA Perle (με χαμομήλι, χαμομήλι & λεμόνι και με χαμομήλι & σύμπλεγμα βιταμινών) ενώ οι πιο περιπετειώδεις θα αγαπήσουν το AVA Action (με λευκό ξύδι, με λευκό ξύδι & πράσινο μήλο και με λευκό ξύδι & lime)! Η νέα συσκευασία με αντλία βοηθά στον έλεγχο της ποσότητας που χρησιμοποιείς. Αποτέλεσμα; Οικονομικό και πρακτικό πλύσιμο.

Με τις παραπάνω συμβουλές και το AVA, θα διοργανώνεις βραδιές φαγητού όπου το μόνο σου άγχος θα είναι το τι φαγητό θα φτιάξεις για να ευχαριστήσεις όλους σου τους φίλους!

Σχετικά άρθρα