Χρήσιμα tips για να επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό – Τι πρέπει να προσέξεις στις ετικέτες;

Ετοιμάζεσαι επιτέλους για τις διακοπές του Καλοκαιριού; Έχεις ετοιμάσει ρούχα, έχεις πάρει μαγιό, καπέλο… Τι ξέχασες; Αντηλιακό! Πηγαίνεις στο φαρμακείο και στο σουπερμάρκετ και βλέπεις απέναντί σου δεκάδες διαφορετικά χρωματιστά σωληνάρια! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,”βομβαρδίζεσαι” από δεκάδες αντηλιακά, που υπόσχονται την ιδανική προστασία από τον ήλιο αλλά και το επιθυμητό ομοιόμορφο μαύρισμα! Στα φαρμακεία αλλά και στα σουπερμάρκετ συναντάς διάφορες μάρκες, διαφορετικά αντηλιακά και κατακλύζεσαι από πληροφορίες που τελικά αντί να σε βοηθήσουν να επιλέξεις, σε μπερδεύουν ακόμα περισσότερο! Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό, ανάλογα με την επιδερμίδα σου και τις ανάγκες σου;

Πώς θα διαβάσεις σωστά τις ετικέτες των αντηλιακών;

Παρακάτω θα βρεις μια λίστα από σημαντικά tips που θα σε προσανατολίσουν να επιλέξεις το σωστό αντηλιακό

Αντηλιακό ευρέως φάσματος: 

Για να είσαι σίγουρη ότι έχεις εξασφαλίσει την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος. Τι σημαίνει; Πρόκειται για το αντηλιακό που σου προσφέρει τη μέγιστη φροντίδα και προστασία από όλες τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Πιο συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά ενός αντηλιακού ευρέως φάσματος είναι τα εξής:

  • Έχει υψηλό ή πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF (30, 50 ή 50+). Με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεις την επιδερμίδα σου από την UVB ηλιακή ακτινοβολία, υπεύθυνη για το έγκαυμα από τον ήλιο στην επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα την προφυλάσσει από αλλεργικές αντιδράσεις, βλάβες στο DNA των κυττάρων και καρκινογένεση.
  • Προστασία και από τις ακτίνες VA , τις ύπουλες ακτίνες που φτάνουν στις βαθύτερες στιβάδες και επιταχύνουν τη διαδικασία πρόωρης γήρανσης (ρυτίδες, πανάδες, χαλάρωση), δημιουργούν προβλήματα δυσανεξίας στον ήλιο και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.
  • Παρέχει προστασία που καλύπτει και τα τρία είδη ακτίνων UV, με ένα σύστημα φωτοσταθερών φίλτρων, που δεν αποδυναμώνονται από την υπεριώδη ακτινοβολία, τον αέρα και τη ζέστη.

antiliako

Δερματολογικά ελεγμένο  – Μείωση πιθανοτήτων αλλεργικής αντίδρασης

Το αντηλιακό πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης ενώ παράλληλα πρέπει να είναι ανθεκτικό στις… αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες του καλοκαιριού: ζέστη και υγρασία

Αν έχεις ανοιχτόχρωμη και ευαίσθητη επιδερμίδα

Μια ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ευάλωτη σε εξωτερικούς παράγοντες όπως  είναι ο ήλιος, ο αέρας, οι αλλαγές στη θερμοκρασία ακόμα και το νερό, έχει ανάγκη πολύ υψηλής προστασίας  και συγχρόνως καταπραϋντικής δράσης. Οι εξειδικευμένες αντηλιακές συνθέσεις  για την ευαίσθητη επιδερμίδα, θα πρέπει πρώτα από όλα να είναι δοκιμασμένες κάτω από δερματολογικό έλεγχο. Θα πρέπει επίσης  να την προστατεύουν από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας, να προλαμβάνουν τη δημιουργία πιθανών ερεθισμών αλλά και να την καταπραΰνουν από την έκθεση στον ήλιο. Σ’ αυτό συμβάλλει η παρουσία ιαματικού νερού στη σύνθεσή της σειράς Vichy Ideal Soleil.

Αν είσαι πάνω από 35 ετών: αντηλιακό με αντιρυτιδική σύνθεση

Όσο περνάει ο καιρός και συσσωρεύεται στο δέρμα σου η έκθεσή σου στον ήλιο, οι ανάγκες της επιδερμίδας σου αλλάζουν.  Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων αρχίζει να επιβραδύνεται, η παραγωγή μελανίνης να μειώνεται ή να κατανέμεται ανομοιόμορφα και οι ρυτίδες να βαθαίνουν… Τότε είναι που  η υπεριώδης ακτινοβολία κάνει εντονότερα τα σημάδια της φθοράς. Τι χρειάζεσαι τότε; Μια αντηλιακή-αντιρυτιδική σύνθεση, εκτός από φίλτρα υψηλής προστασίας, περιέχει- όπως και ένα προϊόν αντιγήρανσης- ουσίες που συγκρατούν την υγρασία, (π.χ. υαλουρονικό οξύ) και αντιοξειδωτικά συστατικά (π.χ. Βιταμίνη Ε), που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας , την προστατεύουν από τη φωτογήρανση, δρουν κατά των δυσχρωμιών και των ρυτίδων και τη διατηρούν ενυδατωμένη και ελαστική.

Κατάλληλη υφή του αντηλιακού!

Ένα αντηλιακό προϊόν για το πρόσωπο-και όχι μόνο- δεν θα είναι ποτέ αποτελεσματικό αν η υφή του σε αποτρέπει από να το χρησιμοποιείς όσο συχνά πρέπει.
Θα πρέπει επομένως να απλώνεται εύκολα, να μη δημιουργεί λευκά σημάδια και να προσφέρει ματ, βελούδινο αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι, το  ιδανικό αντηλιακό είναι μόνο αυτό που κατορθώνει να συνδυάζει την αξιόπιστη αντηλιακή προστασία με την απόλυτη καλλυντική απόλαυση κάτω από τον ήλιο! 

Σχετικά άρθρα