Μεταφέρεται στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Εκτός των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται ο εκτελεστής της «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας. Αυτή τη φορά όχι με άδεια, αλλά γιατί μεταφέρεται στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στο Βόλο. Οι πληροφορίες που έδινε από το πρωί η ΝΔ, αναφέρουν ότι αποφασίστηκε εν μέσω θέρους η μεταφορά του σε φυλακές που θεωρούνται πολύ «χαλαρές» ενώ για κάποιους είναι και «παράθυρο» αποφυλάκισης. Και αυτή η κίνηση προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά ως προς τη μεθόδευση καθώς γίνεται τώρα, με τα φώτα στραμμένα στην εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Στις αγροτικές φυλακές ο χρόνος μετρά διπλά και πολλοί βαρυποινίτες βγαίνουν μετά από κάποια χρόνια από τη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει έντονη αντίδραση καθώς λένε ότι από την πίσω πόρτα επιχειρείται η αποφυλάκιση του «φαρμακοχέρη» της τρομοκρατικής οργάνωσης ο οποίος έχει καταδικαστεί 11 φορές ισόβια.

Αν και είναι δύσκολο με τόσο βαριά καταδικαστική απόφαση να βγει από τις φυλακές οριστικά, ωστόσο, δημιουργεί ερωτηματικά η κίνηση αυτή της μεταφοράς του σε διαφορετικές φυλακές. Άλλωστε, γιατί να φύγει από τον Κορυδαλλό και την υψίστης ασφαλείας πτέρυγα; Γιατί να φύγει από την οικογένειά του που διαμένει στην Αθήνα και την οποία βλέπει στις άδειες που παίρνει, αρκετά συχνά τελευταία;

Η μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στη νέα φυλακή όπως έλεγαν νομικοί κύκλοι εκ του νόμου δεν μπορεί να έχει επίπτωση στην έκτιση της ποινής του. Η κάθε ημέρα κράτησης μετρά μεν για δύο, όπως έλεγαν, αλλά στην περίπτωση του Κουφοντίνα, λόγω του αριθμού των ισοβίων, δεν μπορεί να έχει επίπτωση στο χρόνο αποφυλάκισης, καθώς θα πρέπει να έχει εκτίσει 19 χρόνια πραγματικής φυλακής, για να έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης για υπό όρους απόλυση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα