Συνάντηση των αρχηγών για αλλαγές στο παρά πέντε

Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν, σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό των κομμάτων τους, αλλά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ο,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, αποφασίστηκε η κατάθεση την ερχόμενη εβδομάδα νομοσχεδίου που θα προβλέπει νέες ειδικότητες, στο πλαίσιο γενικότερων αλλαγών και εκσυγχρονισμού στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Όσο για τους υπάρχοντες καθηγητές που μπαίνουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, θα υπάρχει πρόνοια στο πολυνομοσχέδιο ότι οι περισσότεροι θα απορροφηθούν σε διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Υγείας και αλλού, ενώ θα ενταχθούν άμεσα σε άλλες θέσεις του Δημοσίου όσοι εκπαιδευτικοί κατέχουν μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς τίτλους κλπ.

Η ίδια ρύθμιση θα ισχύσει και για τους περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς που κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους.

Οι περισσότεροι πρώην εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα απορροφηθούν από την ΕΛ.ΑΣ., όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ κάποιοι θα παραμείνουν σε υπηρεσίες των Δήμων.

Αναφορικά με τους σχολικούς φύλακες, θα προβλεφθεί πρόγραμμα συνταξιοδότησης για όσους βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης, ενώ οι υπόλοιποι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

Για το επίμαχο θέμα του οικονομικού παρατηρητηρίου, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΚΕΔΕ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφαιρούνται οι ποινικές διατάξεις, ενώ υπάρχουν και άλλες προβλέψεις που θα αμβλύνουν τις αντιδράσεις των δήμαρχων.

Ετοιμάζονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Σχετικά άρθρα