Καιρός είναι να ετοιμαζόμαστε για τα επίσημα

 

Έβλεπες το πρώτο ημίχρονο, χωρίς ρυθμό, χωρίς καν ουσία στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ, να στριφογυρίζει γύρω από τον… εαυτό του και να μην κινείται αρμονικά, χωρίς κενά και «χασμωδίες» προς την αντίπαλη περιοχή και αναρωτιόσουν αν τελικά είναι νωρίς για συμπεράσματα.

 

Σκέφτηκε ότι εμείς οι Έλληνες βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα όταν ο ΠΑΟΚ φέρνει 0-0 με την «έτοιμη να παίξει στο ρωσικό πρωτάθλημα» Ανζί και ενθουσιαζόμαστε για την απλότητα της προετοιμασίας του σπουδαίου Χουμπ Στέφενς. Μια εβδομάδα μιλάμε για τις μεθόδους του, τα καλαμπούρια με τους παίκτες και όσα βοήθησαν για να «γράψει» η νέα του ομάδα δύο καλές εμφανίσεις (με Ανζί και Κοπεγχάγη).

 

Όταν, όμως, φτάνει η ώρα του απολογισμού για την ήττα από μια τσεχική ομάδα που δεν σου γεμίζει το μάτι, τότε είμαστε αποφασισμένοι να το μαζέψουμε μεν, αλλά θα είμαστε διακριτικοί. Θα πούμε ότι είναι νωρίς και υπάρχει ακόμη χρόνος για μια ομάδα που δείχνει αδυναμίες και είναι μάλλον ασύνδετη στην ανάπτυξη, πέρα από το να κρατά αξιοπρεπώς τις γραμμές και ίσως να φταίνε οι διπλές προπονήσεις.

 

Οι νουθεσίες του Στέφενς, μετά την ήττα από τους Τσέχους, είναι απόδειξη ότι κάτι δεν του άρεσε και προσπάθησε να προλάβει τα χειρότερα. Και αυτό είναι λογικό.

 

Στο πρώτο μέρος με μια βολικότερη αντίπαλο (από ό,τι η Ζνόιμο Τσεχίας), από τη Β’Αυστρίας, δεν αποκλείεται όλα να… στήθηκαν για να παίξει πρώτη φορά ο νεόφερτος Νίκος Σπυρόπουλος, αλλά η απόδοση του ΠΑΟΚ ήταν γενικώς ανεπαρκής. Ίσως μάλιστα, να δόθηκε χώρος και στον Γκαρσία που θα πρέπει να επανέρχεται σταδιακά, να αντιμετωπίσει μερικούς σκληροτράχηλους μεν, αλλά ποιοτικά κατά πολύ υποδεέστερους. Μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος, ο Βούκιτς βρήκε σοβαρό λάθος στο τείχος των Αυστριακών και δεν τους χαρίστηκε, αποδεικνύοντας ότι του φτάνει μια στιγμή για να ξεχωρίσει.

 

Στο δεύτερο μέρος, η συνύπαρξη Λούκας και Βούκιτς είχε ενδιαφέρον. Από μόνος του ο Ισπανός είχε ενδιαφέρον, για να είμαστε ακριβείς. Έτσι όπως το περιμέναμε: ενθουσιώδης στο παιχνίδι του, αλλά αρκετά πίσω σε δυνάμεις.

 

Στη συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ μέτρησε το παιχνίδι του Γεωργιάδη, ο οποίος έτρεξε με όρεξη καθώς και η συμμετοχή του Γιάννου που διευκόλυνε το επιθετικό παιχνίδι.

 

Από τώρα και στο εξής, μάλλον θα γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα για τον Στέφενς, ο οποίος θα επιλέξει όσους θα στηρίξει το πλάνο για τις πρώτες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι δεν θα είναι ακόμη έτοιμοι στην πρώτη επίσημη σέντρα.

πηγη sportday.gr

Σχετικά άρθρα