Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας – Η φωτιά καίει 2 εβδομάδες

Μαίνονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στη βόρεια Καλιφόρνια και έχουν αποτεφρώσει μέχρι και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα εδάφους. Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν 16 μεγάλες πυρκαγιές εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, ισχυρών ανέμων και χαμηλής υγρασίας.

Τη Δευτέρα, δύο εστίες ενώθηκαν και σχημάτισαν τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας των δυτικών ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Τα πύρινα μέτωπα έχουν ήδη μετατρέψει σε αποκαΐδια 1.148.500 στρέμματα εδάφους, μια επιφάνεια που πλησιάζει τις διαστάσεις ολόκληρης της αχανούς πόλης του Λος Άντζελες, και δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο παρά μόλις κατά το 30%, διευκρίνισε η υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire).

Στις μάχες με τις φλόγες έχουν ριχτεί περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες και εκατοντάδες στρατιωτικό προσωπικό.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τις δύο εβδομάδες που καίει η φωτιά.

Ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Brian Hurley, έχει προειδοποιήσει ότι οι συνθήκες δεν πρόκειται να βελτιωθούν άμεσα με τις θερμοκρασίες να φθάνουν έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Ο Scott McLean, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire) περιέγραψε τη πυρκαγιά ως «εξαιρετικά γρήγορη, εξαιρετικά επιθετική, εξαιρετικά επικίνδυνη».

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Τζέρι Μπράουν, είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές τροφοδοτούνται από την «κλιματικά αλλαγή» και έχουν γίνει πλέον «το νέο φυσιολογικό».

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα