Μάρσιπο: μπορεί να είναι επικίνδυνο για το μωρό μου όταν έχει πολλή ζέστη;

Μάρσιπο: ένας τρυφερός τρόπος να μεταφέρεις το παιδί σου, ακόμα και όταν είναι πολύ μωρό, είτε μέσα στο σπίτι, είτε έξω, σε δουλειές και σε εξορμήσεις χαλάρωσης. Μπορεί όμως να επικίνδυνο για το μικρό σου, ειδικά όταν κάνει ζέστη;

Τα πλεονεκτήματα του μάρσιπου

Είναι οικονομικό και προσφέρει ζεστασιά και έντονο αίσθημα ασφάλειας, ειδικά στα νεογέννητα. Βρίσκονται ουσιαστικά στην αγκαλιά του γονέα που φοράει το μάρσιπο. Νιώθουν έντονα την αγάπη σας και τη μυρωδιά σας και σίγουρα είναι ο τρόπος μετακίνησης που προτιμούν.

Οι κίνδυνοι λόγω ζέστης

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το μάρσιπο προσφέρει ζεστασιά. Σε περίοδο όμως μεγάλης ζέστης ή καύσωνα, προσφέρει στο μωρό πολύ περισσότερη ζεστασιά από όση χρειάζεται, με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνο.

Η Υπουργός Υγείας της Γαλλίας Agnès Buzyn, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους Γάλλους γονείς, έπειτα από ένα περιστατικό θερμοπληξίας νεογέννητου που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Necker στο Paris την περασμένη Κυριακή 5 Αυγούστου. Στην Ελλάδα ο κίνδυνος είναι πολύ πιο έντονος καθώς έχουμε πολύ περισσότερο ήλιο και ζέστη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος μεταφοράς ενός νηπίου όταν έχει πολλή ζέστη;

Τι προτείνουν στη Γαλλία; Το παραδοσιακό καροτσάκι! Προσοχή και πάλι όμως! Μην καλύπτετε το καρότσι με ύφασμα για να προφυλάξετε το μωρό από τον ήλιο! Ο καλύτερος τρόπος για να το προφυλάξετε είναι να είστε στη σκιά ή να μην το βγάζετε καθόλου έξω όταν έχει πολλή ζέστη, καθώς τα μωρά βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου!

N.K.

Με πληροφορίες από aufeminin.fr

 

Σχετικά άρθρα