«Σάρωναν» τα μελίσσια σε τρεις νομούς

Έξι περιπτώσεις κλοπής μελισσοκυψελών, οι οποίες είχαν γίνει σε περιοχές της Αρκαδίας, της Αργολίδας και της Αττικής, εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία.

Για τις υποθέσεις σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο Αλβανών, ενός 57χρονου και ενός 42χρονου, καθώς και ενός 26χρονου Ρουμάνου, για τη διάπραξη του αδικήματος της ζωοκλοπής κατά συρροή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί, από τα τέλη του Ιανουαρίου έως και τα μέσα Ιουνίου του 2013, είχαν διαπράξει συνολικά έξι ζωοκλοπές, αφαιρώντας 156 μελισσοκυψέλες από τις περιοχές του Λεβιδίου Αρκαδίας, των Μυκηνών Αργολίδας και των Μελισσίων και Κινέττας Αττικής. Από τη δράση αυτή είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, το οποίο ξεπερνά τις 14.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των μελισσοκυψελών.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου, ορισμένες από τις μελισσοκυψέλες που είχαν αφαιρέσει, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δραστών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα