Προδοσία: «Δεν με πειράζει τόσο η απιστία όσο το ότι έχασα την εμπιστοσύνη μου»

Είμαι παντρεμένη εδώ κα 6 χρόνια με τον άνδρα μου που είναι πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού και έχουμε 2 μικρά παιδιά.

Πριν από λίγο καιρό γύρισε από ένα 5μηνο ταξίδι για να είμαστε μαζί όταν γεννήσω. Την πρώτη εβδομάδα παραμονής του στο σπίτι αντιλήφθηκα ότι όπου πήγαινε είχε μαζί του το κινητό του και αυτό μου κίνησε την περιέργεια να το ψάξω, συν του γεγονότος ότι τον Μάιο μου ήρθε ο λογαριασμός του κινητού 318 ευρώ.

Ψάχνοντας λοιπόν, βρήκα «θησαυρούς» με ονόματα όπως Sara, Alessandra κλπ, και αφού κατάφερα και «χάκαρα» όλους του λογαριασμούς του στο ίντερνετ μάζεψα όλα τα αρχεία, τα τύπωσα για αποδείξεις και τα έκρυψα μέσα στα χαρτιά του ληξιαρχείου μέχρι τη στιγμή που γέννησα και πήγε να τα δώσει στη ληξίαρχο του μαιευτηρίου και έδωσε μαζί και τα χαρτιά με τις γυμνές φωτογραφίες διαφόρων γυναικών. Όπως καταλαβαίνετε έγινε ρεζίλι, πήρε τα χαρτιά και τα έσκισε, ανέβηκε στο δωμάτιο του μαιευτηρίου και άρχισε να μου λέει ότι δεν τα έστελνε αυτός αλλά κάποιος φίλος του που ήταν μαζί στο καράβι και κορόιδευε διάφορες. Εγώ τον άκουγα ήρεμα ενώ αυτός μου ορκιζόταν στα παιδιά μας ότι δεν έχει κάνει τίποτα όσα χρόνια είμαστε μαζί.

Το θέμα μου λοιπόν δεν είναι η απιστία, γιατί καταλαβαίνω ότι 5, 7 ή 9 μήνες θα έχει κάποιες «ανάγκες». Το πρόβλημα είναι ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό του και ότι κι αν μου λέει δεν τον πιστεύω πλέον. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορεί να φταίνε και οι ορμόνες της λοχείας.  Δεν θέλω να χωρίσω, αλλά δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση. Μου λέει συνεχώς ότι εγώ είμαι η γυναίκα του και όπου και να πάει εδώ είναι το σπίτι του. Να του πω να χωρίσουμε, να του πω ότι θέλω «ελεύθερη» σχέση μέσα στο γάμο, να μη μιλήσω καθόλου, είναι κάποιες σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου.

Περιμένω την γνώμη σας.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος, Μίρκα Πλέσσα:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από το γράμμα σας φαίνεστε αρκετά μπερδεμένη και ειδικά μέσα σε αυτήν την απαιτητική-και πρακτικά και συναισθηματικά-πρώτη περίοδο απόκτησης ενός μωρού.

Αρχικά θα σας συμβούλευα να επικεντρωθείτε στα δικά σας συναισθήματα. Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθετε προδομένη, θυμωμένη και ότι έχετε χάσει την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στη σχέση σας.

Προσπαθήστε να μην αποπροσανατολίζεστε από αυτά καθώς και από το τι σημαίνει για εσάς ένας γάμος, τις ανάγκες και τα θέλω σας.

Θα σας συμβούλευα αφού έρθετε σε επαφή με όσα νιώθετε εσείς και σας απασχολούν, να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύζυγό σας όπου θα του εκφράσετε όσα νιώθετε ενώ θα είστε έτοιμη να ακούσετε και την πλευρά του.

Καθώς μια τέτοια συζήτηση μπορεί να ακούγεται ουτοπική μέσα στην ένταση των συναισθημάτων που θα έχετε και οι δύο μετά από αυτά τα συμβάντα, ίσως θα ήταν βοηθητικό να την πραγματοποιήσετε με την καθοδήγηση και τη στήριξη κάποιου ειδικού θεραπευτή ζεύγους, όπου θα έχετε την ευκαιρία, με αφορμή αυτά τα γεγονότα, να διερευνήσετε τη σχέση σας και γενικότερα, αλλά και να βοηθηθείτε και ο καθένας ξεχωριστά σε προσωπικό επίπεδο.

Με εκτίμηση,

Μίρκα Πλέσσα

Ψυχολόγος Msc και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια

www.mirkaplessa.com

Δαιδάλου 16, Ηλιούπολη, Αθήνα

6977745989

Σχετικά άρθρα