Πυρκαγιές: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Αχαΐα

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαίραδο στην Ζάκυνθο. Με το πρώτο φώς της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον, άρχισε να πραγματοποιεί ρίψεις νερού, κυρίως σε δύσβατες περιοχές στην πυρκαγιά στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου».

Χθες το βράδυ, έφθασαν στη Ζάκυνθο ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πέντε οχήματα με 10 πυροσβέστες, καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά, και προστέθηκαν στην τοπική δύναμη της πυροσβεστικής που ήταν στα δύο μέτωπα από χθες το μεσημέρι. Συνολικά 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες και έξι υδροφόρες ήταν η τοπική δύναμη.

Αυτό που δυσκόλεψε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας τους πυροσβέστες ήταν η κατεύθυνση των ανέμων που συνεχώς άλλαζε και δημιουργούσε προβλήματα.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στα μέτωπα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας σήμερα η Ζάκυνθος, βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4), γεγονός που έχει θέση σε ετοιμότητα τις Αρχές του τόπου.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή της Άρλας, στην δυτική Αχαΐα.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αχαΐα και την Ηλεία και κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Πάντως στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα