Ο Τζόκοβιτς αποθεώνει Τσιτσιπά: «Το άξιζες φίλε μου»

Λένε ότι αξία στο νικητή δίνει ο ηττημένος. Αυτο ισχύει και στην περίπτωση του Στέφανου Τσιτσιπά του νεαρού Έλληνα τενίστα που το βράδυ της Πέμπτης πέτυχε άλλη μια σημαντική – ίσως τη σημαντικότερη – νίκη στην καριέρα του στα κορτ του τένις αφού στα προημιτελικά του Rogers Cup του Τορόντο κατάφερε να αποκλείσει με 2-1 σετ τον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Λίγες ώρες μετά τη νίκη του ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε τη νίκη του με επτά λέξεις στα αγγλικά, θέλοντας παράλληλα να στείλει ένα μήνυμα και σε όσα παιδιά παίζουν τένις και ίσως να ονειρεύονται στιγμές όπως αυτές που ζει ο νεαρός τενίστας.

«Stay positive, work hard, make it happen» (μτφ. Να είσαι θετικός, να εργάζεσαι σκληρά, να το κάνεις να συμβεί) έγραψε ο Τσιτσιπάς που βρίσκεται στο νο27 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ένας από τους 475 χρήστες που σχολίασαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν ο μεγάλος Σέρβος αντίπαλός του που βρίσκεται στο νο10 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Great Performance Stefanos! You deserved it, file mou» έγραψε ο Τζόκοβιτς

https://www.instagram.com/p/BmRyfTgnnvs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Ο Τσιτσιπάς ήταν πραγματικά εξαιρετικός κόντρα στον Σέρβο, δεν έχασε το σερβίς του και στο πρώτο και τρίτο σετ δεν άφησε σε κανένα σημείο τον σπουδαίο αντίπαλό του να τον αμφισβητήσει. Ειδικά στο τρίτο η προσπάθεια του ήταν εξαιρετική, καθώς παρότι είδε τον Τζόκοβιτς να ισοφαρίζει στο τάι μπρέικ σε 1-1, δεν λύγισε και πήρε την πανάξια νίκη με 2-1 (6-3, 6-7 (5-7), 6-3).

https://www.facebook.com/TennisTV/videos/10156779224783958/

Αντίπαλος του στα προημιτελικά ο Ζβέρεφ

Ακόμα μια υπέρβαση θα χρειαστεί να κάνει ο Στέφανος στα προημιτελικά του Rogers Cup καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Σάσα Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός τενίστας, κέρδισε 6-3, 6-2 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και πλέον κοιτά την κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Τον Έλληνα τενίστα είχε βρει στον δρόμο του και στην Ουάσινγκτον, όταν και τον κέρδισε με 6-2,6-4. Ωστόσο τώρα ο Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να αποκλείσει ακόμα έναν τενίστα του Top 10 μετά τους Τιμ και Τζόκοβιτς.

«Pray for Greece»

Μπορεί να είχαν περάσει ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του. Ωστόσο, ο Στεφάνος Τσιτσιπάς απέδειξε για μία ακόμα φορά το ήθος του. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του ζητήθηκε να υπογράψει πάνω στην κάμερα.

Αυτό και έκανε ο Έλληνας τενίστας μόνο που η υπογραφή του ήταν αφιερωμένη στα θύματα των πυρκαγιών της Αττικής.

Ο «Στεφ» έγραψε «Pray for Greece» (προσευχηθείτε για την Ελλάδα) στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα