Ξύπνησες στραβά; 5 tips που μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα

Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάμε και δεν θέλουμε να δούμε άνθρωπο. Ένα άσχημο όνειρο, ένα πρόβλημα που δεν θέλετε καν να σκεφτείτε, μία διαφωνία με τον σύντροφό σας το προηγούμενο βράδυ και το πρωινό ξύπνημα γίνεται εφιάλτης. Ακόμη κι αν έχετε την ευλογία να έχετε ένα όμορφο σπίτι, την υγεία σας, ή μία ευτυχισμένη οικογένεια το άγχος της καθημερινότητας μπορεί να εξακολουθεί να σας βασανίζει. Ακολουθούν 5 χρήσιμα tips που μπορείτε να εφαρμόσετε αν το πρωινό σας ξύπνημα ήταν τόσο δύσκολο που δεν φτιάχνει ούτε μετά τον καφέ…

  1. Αν έχετε την τύχη να μοιράζεστε τη ζωή σας με έναν εξαιρετικό σύντροφο, ή αν συγκατοικείτε με καλούς φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας, και έτυχε να ξυπνήσετε νωρίς , φτιάξτε πρωινό (ή τουλάχιστον καφέ) για όλους. Μπορεί να τσακωθήκατε με τους δικούς σας το προηγούμενο βράδυ αλλά με ένα ποτήρι μυρωδάτο καφέ όλα μπορούν να λυθούν.
  2. Λέγεται ότι τα περισσότερα καρδιακά επεισόδια συμβαίνουν τα πρωινά της Δευτέρας καθώς οι άνθρωποι ξεκινούν να πάνε σε δουλειές που μισούν.  Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία καλό θα ήταν να αρχίσετε να καταστρώνεται ένα σχέδιο για το πώς θα «αποδράσετε» από αυτό το τοξικό περιβάλλον που αποκαλείτε  «η δουλειά μου». Γνωρίζοντας ότι απομένει λίγος ακόμη καιρός, οι μέρες σας θα γίνουν λιγότερο δύσκολες. Η αλλαγή θα έρθει αργά ή γρήγορα. Μην χάνεις τον επαγγελματισμό σου και να σε λίγο καιρό θα μπορέσεις να «ξεμπλέξεις».
  3. Για κάποιους ανθρώπους το πρωινό περπάτημα ή τρέξιμο «δουλεύει». Βέβαια, ενώ μπορεί να ξέρετε ότι αυτή η δραστηριότητα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα ή θα μειώσει την κατάθλιψη και το άγχος που αισθάνεστε, κάποιες φορές είναι πραγματικά δύσκολο να πάρετε την απόφαση να βγείτε από το σπίτι πρωινιάτικα. Καλό θα ήταν να προετοιμάσετε τα ρούχα και τα παπούτσια σας από το προηγούμενο βράδυ. Μπορεί να απαιτείται προσπάθεια, αλλά χρειάζονται μόλις 30 λεπτά την ημέρα που θα χαρίσουν ζωή στα χρόνια σας και χρόνια στη ζωή σας.
  4. Αν δεν θέλετε να τρέχετε μόνοι σας και δεν έχετε κάποιον φίλο να σας ακολουθήσει, μπορείτε να διαλέξετε τη συντροφιά ενός σκύλου. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου λατρεύει το περπάτημα. Κάνοντας μαζί αυτή τη δραστηριότητα θα σας αγαπήσει άνευ όρων, γεγονός που θα κάνει και εσάς πιο ευτυχισμένους. Επιπλέον, η συντροφιά ενός κατοικίδιου θα σας κρατήσει μακριά από τη μοναξιά, η οποία σύμφωνα με έρευνες αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία σας.
  5. Ακόμη κι αν χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας ανεπιφύλακτα «παιδί της πόλης» γύρω μας υπάρχουν φυσικές οάσεις. Ανακαλύπτοντάς τες θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Παρατηρήστε την ανάπτυξη ενός φυτού. Η κατανόηση του κύκλου της ζωής θα σας δώσει μία νέα προοπτική στα πράγματα.

Με πληροφορίες από το PsychologyToday

Σχετικά άρθρα