Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα αυτό το Σαββατοκύριακο

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν μπάνιο το Σαββατοκύριακο σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Αρτέμιδος 76χρονη, η οποία διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Στη θαλάσσια περιοχή Μακρυγιαλού Πιερίας βρήκε το θάνατο 84χρονος, στη Χανιώτη Χαλκιδικής 64χρονη και στη θαλάσσια περιοχή «Αγίας Τριάδας» Θεσσαλονίκης, 69χρονος.

Επίσης τη ζωή του έχασε στη θαλάσσια περιοχή «Πρασονησίου» Ρόδου 61χρονος, ενώ 77χρονη στη θαλάσσια περιοχή «Κρυονερίου» δήμου Πάργας.

Παράλληλα, διασώθηκε από το Λιμενικό 21χρονη κολυμβήτρια στην Κύμη.

Όπως έγινε γνωστό απ’ το Λιμενικό, το πρωί της Κυριακής ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύμης από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για περιστατικό αγνοούμενης 21χρονης κολυμβήτριας. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκαν έρευνες από δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικά σκάφη στα οποία επέβαιναν ιδιώτες δύτες, ενώ από στεριάς στις έρευνες συμμετείχαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής με δύο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού.

Η 21χρονη εντοπίστηκε και περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων από την παραλία «Λιμανάκι» και περίπου 800μ. από την πλησιέστερη ακτή σε κατάσταση εξάντλησης. Η νεαρή μεταφέρθηκε αρχικά στον λιμένα Κύμης και από εκεί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κύμης, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα