Άκης Σακελλαρίου: Βγήκε νικητής από τη μάχη με τη Νόσο των Λεγεωνάριων- Πώς από δικηγόρος κατέληξε ηθοποιός και γιατί καθάριζε σπίτια στην Αμερική

Ο Άκης Σακελλαρίου χαμογελάει ξανά ύστερα από την περιπέτεια της υγείας του. Με μία selfie που τράβηξε μέσα στο νοσοκομείο μαζί με τους γιατρούς και το προσωπικό θέλησε να ενημερώσει τους ακόλουθούς του ότι τα κατάφερε. Τόσο η επίμονή των γιατρών όσο και η δική του μάχη οδήγησαν σε αίσιο αποτέλεσμα.

Η ανησυχία όλων των οικείων του αλλά και του κόσμου που τον έχει γνωρίσει μέσα από τη δουλειά του ήταν ιδιαίτερα έντονη τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας του. Η είδηση ότι μπήκε στο νοσοκομείο λόγω της νόσου των λεγεωνάριων έκανε πιο έντονη την ανησυχία για την ανάρρωσή του. Η σπάνια αρρώστια που προκαλείται από το βακτήριο legionella οδήγησε τον ηθοποιό στην εντατικοί. Οι γιατροί ήταν ιδιαίτερα διστακτικοί. Όταν μίλησαν στη γυναίκα του ήταν συγκρατημένοι δεδομένου ότι δεν γνώριζαν πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του Άκη Σακελαρίου. Η σύζυγός του Τίνα Βασιλικού προσπάθησε για άλλη μία φορά να κρατήσει μακριά τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν έφυγε στιγμή από κοντά του. Η χαρμόσυνη είδηση ότι ο Άκης παλεύει και θα νικήσει φυσικά την ανακούφισε και τα δάκρυα χαράς διαδέχθηκαν εκείνα της αγωνίας.

Επί δέκα ημέρες κοιμόταν στην εντατική και δεν έβλεπε ούτε όνειρα. Όπως εκμυστηρεύτηκε σε φίλο του που τον επισκέφθηκε είτε του έλεγαν ότι κοιμήθηκε για 10 λεπτά είτε για 10 ημέρες θα το πίστευε. Όπως επίσης είπε στον φίλο του και δημοσιογράφο Μάκη Προβατά «Το μόνο που ξέρω είναι ότι κινδύνεψε η ζωή μου σοβαρά».

Άλλωστε όπως είχε αποκαλύψει ο φίλος του Στέλιος Μάινας χρειάστηκε να πέσει λιπόθυμος για να πειστεί ότι έπρεπε να πάει στον γιατρό. Συμμετείχε μάλιστα στην 3ωρη παράσταση Mama Mia με υψηλό πυρετό.

«Ο Άκης Σακελλαρίου έπαιζε για αρκετές μέρες με πυρετό και είχε μια κατάπτωση. Ο ηθοποιός πεθαίνει λένε στο σανίδι. Ο Άκης έπεσε λιπόθυμος για να πάει στο νοσοκομείο, δεν πήγαινε. Έπεσε λιπόθυμος, κατά πάσα πιθανότητα στο νοσοκομείο…» είχε αναφέρει ο Στέλιος Μάινας.

Δείτε το βίντεο από την πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια της υγείας του.

https://www.youtube.com/watch?v=xCFTBSPlZ28

 

Το μικρόβιο του ηθοποιού

Ο Άκης Σακελλαρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από γονείς γιατρούς. Θα αναρωτιώταν κανείς λοιπόν πώς απέκτησε το καλλιτεχνικό ερέθισμα. Όπως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του η επιθυμία να γίνει ηθοποιός ξεκίνησε: «Μέσα από κάποιες σχολικές παραστάσεις και μέσα από την ναρκισσιστική προσπάθεια να αρέσω.»

Τον δρόμο της υποκριτικής δεν τον διάλεξε αμέσως. Αρχικά σπούδασε στον Νομικό Τμήμα του ΑΠΘ.
Βέβαια ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει δικηγόρος. Μπορεί και τα δύο επαγγέλματα στην ουσία να προσπαθούν να …πείσουν το ακροατήριο ωστόσο «η δικηγορία δεν ενέχει καθόλου το στοιχείο του αυθορμητισμού και του τυχαίου που απαιτεί η υποκριτική τέχνη. Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι μάλλον ο Άκης Σακελλαρίου δεν είναι άνθρωπος της λογικής.

Οι σπουδές του και τα πρώτα του βήματα

Ο Άκης Σακελλαρίου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη ενώ συνέχισε θεατρικές σπουδές στη σχολή της Στέλλας Αντλερ και στο HB STUDIO στην Αμερική. Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε το 1987 στην ταινία “Μαγικό γυαλί” της Μαρίας Γαβαλά. Ενώ αργότερα συμμετείχε και στο “Μετέωρο βήμα του πελαργού” του Θόδωρου Αγγελόπουλο. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και με κρατικό βραβείο. Ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος έγινε μέσα από την τηλεοπτική σειρά “Ανατομία ενός εγκλήματος”.

Όταν …καθάριζε σπίτια στην Αμερική

Η απόφασή του να πάει στην Αμερική για να σπουδάσει δεν ήταν ανώδυνη όπως φάνηκε στην πορεία. Εκεί δεν εργάστηκε ως ηθοποιός ίσα ίσα. Όπως είχε διηγηθεί σε παλιότερη συνέντευξή του «Στη Νέα Υόρκη δεν δούλευα σαν ηθοποιός, αλλά σε κάποιες άλλες δουλειές. Καθάριζα σπίτια. Είχα βρει δυο τρεις μεγάλης ηλικίας συμμαθητές μου που ήθελαν να έχουν κάποια φροντίδα στο σπίτι. Φρόντιζα τις βιβλιοθήκες τους, δεν ήμουν πολύ της φασίνας. Στη ζωή μου δεν είμαι καθόλου τακτικός και ακόμα και σήμερα απορώ πως έκανα εγώ αυτή τη δουλειά».

Μπορεί να πήγε μέχρι την Αμερική για να σπουδάσει αλλά δεν σκέφτηκε να μείνει εκεί και να κυνηγήσει το όνειρό του. Ο ίδιος πολύ εύστοχα είχε πει : «Εκεί τα πράγματα είναι αλλιώς και είναι πολύ εύκολο να χαθείς. Υπάρχει ένα ταβάνι που είναι ουρανοξύστης αλλά υπάρχει και ένα ισόγειο που μπορεί να γίνει και υπόγειο. Ένα διώροφο νεοκλασικό στην Ελλάδα είναι μια χαρά.»
Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που ο ηθοποιός έχει επαινέσει ηθοποιούς αλλά και τις παραγωγές της Ελλάδας. Είναι από εκείνους που ¨φωνάζει¨ ότι δεν πρέπει να μυθοποιούμε τις δουλειές του εξωτερικού αλλά να σκύψουμε πάνω στου αξιόλογους καλλιτέχνες που υπάρχουν στη χώρα μας. Προτρέπει τον κόσμο να ασχοληθεί με τον ελληνικό κινηματογράφο που έχει βγάζει αξιόλογες δουλειές.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Η σύζυγος του ηθοποιού έχει επιλέξει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Το ζευγάρι αποφεύγει να κάνει κοινές δημόσιες εμφανίσεις. Η Τίνα Βασιλικού είναι γνωστή διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά. Ο Άκης Σακελλαρίου πάντα προσπαθούσε να συνδυάσει τη δουλειά του με την οικογένειά του. Φυσικά όπως και ο ίδιος έχει πει: «Όλοι κάνουν κάποια στιγμή εκπτώσεις, αλλά πολύ σοβαρές εκπτώσεις δεν έχω κάνει. Προσπαθώ όσο πιο καλά μπορώ να κρατάω τις ισορροπίες.»

Ο Άκης Σακελλαρίου βγαίνει νικητής από μία δύσκολη δοκιμασία. Είναι σαν να του δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία που είμαστε σίγουρη ότι θα την αξιοποιήσει στο έπακρον.

Σχετικά άρθρα