Πανσέληνος Αυγούστου 2018: Εκδηλώσεις σε 132 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

132 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, ανοίγοντας τις πόρτες τους για το κοινό με εκδηλώσεις αφιερωμένες στο μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου.

Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Όλες τις εκδηλώσεις και τους χώρους που συμμετέχουν στον εορτασμό για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2018 μπορείτε να τις δείτε εδώ. 

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:24 έως 27 Αυγούστου 2018
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Τοποθεσία: Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία σε διάφορες πόλεις (δείτε το πρόγραμμα)

Eισιτήρια: Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις: https://www.culture.gr

 

Πηγή: culturenow.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X