Οι ταινίες της εβδομάδας

Το ριμέικ και η επανέκδοση της αυθεντικής ταινίας του «Πεταλούδα», ένα φιλμ για το τέννις, μια σπαρταριστή ιταλική κωμωδία και το «Στην Ακτή» του Ιαν Μακγιούαν.

Ο Πεταλούδας

Σκηνοθεσία: Μάικλ Νόερ
Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Χάναμ, Ράμι Μάλεκ

«Ο Πεταλούδας» του 1973 αποκτά remake. Δυο φίλοι είναι κρατούμενοι σε μία φυλακή που βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί, και σχεδιάζουν την απόδραση τους. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο αυτοβιογραφικό best-seller του Henri Charriere, και είναι η περιγραφή όσων έζησε για 14 χρόνια στις φυλακές της Γαλλικής Γουιάνας, οπού είχε εγκλειστεί για έναν φόνο που δε διέπραξε ποτέ. Το σενάριο έγραψε ο Aaron Guzikowski, γνωστός από το «Prisoners». Πρωταγωνιστούν ο Τσάρλι Χάναμ καιο Ράμι Μάλεκ.

 

Borg / McEnroe: Ολα για τη Δόξα

Σκηνοθεσία: Γιάνους Μετζ
Πρωταγωνιστούν: Σβέριρ Γκούντνασον, Σάια ΛαΜπεφ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ

Ο ένας ήταν απόλυτα ήρεμος και μετρημένος. Ο άλλος εκρηκτικός, συχνά εκτός ορίων. Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις αποτελούν μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του τένις. Πόσο διαμετρικά αντίθετοι όμως ήταν στην πραγματικότητα ο Μπιόρν Μποργκ και ο Τζον ΜακΕνρό;

 

Δεν Θα Συμπεθεριάσουμε Ποτέ

Σκηνοθεσία: Ρικάρντο Μιλάνι
Πρωταγωνιστούν: Πάολα Κορτελέσι, Αντόνιο Αλμπανέζε, Σόνια Μπεργκαμάσκο, Λούκα Ανγκελέτι

Ιταλική κωμωδία. Ενας αστός και μια φτωχή γυναίκα αναγκάζονται να συμπεθεριάσουν όταν τα παιδιά τους συνάπτουν σχέση.

 

Ανεκπλήρωτος Γάμος

Σκηνοθεσία: Ντόμινικ Κουκ
Πρωταγωνιστούν: Σέρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Αν Μαρί Νταφ, Αντριαν Σκάρμπορο, Εμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ

Το “Στην Ακτή” του Ιαν Μακγιούαν σε σενάριο δικό του έρχεται στις αίθουσες. Βρετανία, Ιούλιος 1962. Ο Έντουαρντ και η Φλόρενς, δύο νιόπαντροι παρθένοι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντορσέτ. Καθώς ο γάμος τους υπόσχεται ένα ευτυχισμένο μέλλον, οι ίδιοι παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται… Σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την παραλία Σεσίλ, αυτοί οι φόβοι τους θα καταλήξουν σε ένα φινάλε που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς. Μία προσαρμογή της ομώνυμης νουβέλας του Ίαν ΜακΓιούαν, η οποία κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τίτλο «Στην Ακτή» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Μια ιστορία για το πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μία χειρονομία που δεν έγινε ή μία λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ.

 

Slender Man

Σκηνοθεσία: Σίλβεν Γουάιτ
Πρωταγωνιστούν: Τζόι Κινγκ, Τζούλια Γκολντάνι Τέλες, Τζαζ Σινκλέρ, Αναλίζ Μπάσο

Σε μια μικρή πόλη στην Μασαχουσέτη, μια παρέα κοριτσιών πραγματοποιούν μια τελετή με σκοπό να απομυθοποιήσουν τον θρύλο του Slender Man. Όταν όμως μια εξ αυτών εξαφανίζεται μυστηριωδώς, υποπτεύονται πως εκείνη είναι το τελευταίο του θύμα.

 

Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού

Σκηνοθεσία: Τζον Τουρτέλτομπ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπινγκ, Ρέιν Γουίλσον, Ρούμπι Ρόουζ

Ένα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο και ως αποτέλεσμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με το χρόνο να τελειώνει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ (Τζέισον Στέιθαμ) προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο (Γουίνστον Τσάο), και ενάντια στην επιθυμία της της κόρης του,Σουγίν (Λι Μπινγκμπίνγκ), ξεκινά για να σώσει το πλήρωμα – και τον ίδιο τον ωκεανό – από την απειλή: ένα προϊστορικό καρχαρία μήκους 75 ποδιών που είναι γνωστός ως Megalodon. Αυτό που δεν περνά από το μυαλό κανενός είναι ότι πολλά χρόνια πριν, ο Τέιλορ είχε ξανασυναντήσει το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο αρπακτικό όλων των εποχών και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

 

Ο Πεταλούδας (1973)

Σκηνοθεσία: Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ
Πρωταγωνιστούν: Στιβ ΜακΚουίν, Ντάστιν Χόφμαν

Ο Πεταλούδας, που οφείλει το όνομά του στο μεγάλο τατουάζ πεταλούδας που φέρει στο σώμα του, είναι ένας μικροαπατεώνας που έχει αδίκως καταδικαστεί για φόνο σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές της Γουινέας στη Νότια Αμερική. Ο Πεταλούδας, αποφασισμένος να δραπετεύσει ξεκινά μια σειρά από απόπειρες που όμως αποτυγχάνουν.Η τιμωρία του είναι να φυλακιστεί στο Νησί του Διαβόλου, μια πιο σκληρή φυλακή της Γουινέας, απ’ όπου δεν έχει καταφέρει κανείς έως τώρα να δραπετεύσει. Απτόητος και παρά την εξαθλίωση, την απομόνωση και τα βασανιστήρια, συνεχίζει τις προσπάθειες.

 

Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Τζένκινς
Με τις φωνές των: Μανώλη Γιούργο, Γιάννη Υφαντή, Γιώτα Μηλίτση, Αλεξάνδρα Λέρτα, Χρύσα Σαμαρά, Ντίνου Σούτη, Γιώργου Σκουφή, Ιφιγένεια Στάικου, Νίκου Παπαδόπουλου

Δύο ορφανά παπάκια, η δυναμική, μόλις 16 ημερών Τσι και ο μικρότερος αδελφός της Τσάο, αποχωρίζονται από το σμήνος τους κατά λάθος εξαιτίας του φιγουρατζή ιπτάμενου Πενγκ, μιας αρσενικής χήνας που είναι ελεύθερο πνεύμα, ένας εργένης που προτιμά χίλιες φορές τα παράτολμα εναέρια ακροβατικά, αντί να συμμετέχει στις προετοιμασίες των υπολοίπων για την ετήσια μετανάστευση.

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα