Γιατί πρήζεται το πρόσωπό σου; Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες

Εάν έχεις παρατηρήσει πρήξιμο στο πρόσωπό σου οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, χωρίς απαραίτητα μια από αυτές να είναι το ξενύχτι που μπορεί να έκανες το προηγούμενο βράδυ.

Ας δούμε μαζί ποιες μπορεί να είναι  αυτές και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Μόλυνση στη ρινική κοιλότητα

Το πρήξιμο στο πρόσωπό σου μπορεί να οφείλεται σε κάποια σοβαρή μόλυνση της ρινικής κοιλότητας από κάποιον μύκητα, οπότε και οι αεραγωγοί αυτοί βουλώνουν. Στην περίπτωση αυτή είναι πολύ πιθανό να έχεις πόνους στην περιοχή των ματιών, έντονο πονοκέφαλο και βλέννα περίεργου χρώματος. Στην περίπτωση αυτή, δεν χρειάζεται κάποια αντιβίωση. Απλά πιες πολλά υγρά, ξεκουράσου και πάρε κάποιο αντιισταμινικό.

Χαλασμένο δόντι

Εάν έχεις κάποιο σπασμένο ή χαλασμένο δόντι τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν συγκεντρωθεί βακτήρια, που προκαλούν το πρήξιμο στο πρόσωπό σου, λόγω μόλυνσης στο περίγραμμα του δοντιού και τα ούλα. Στην περίπτωση, αυτή ο οδοντίατρος θα σου γράψει κάποια αντιβίωση, ενώ καλό θα είναι να κάνεις γαργάρες με αλατόνερο.

Σύνδρομο Cushing

Εμφανίζεται όταν ο οργανισμός σου παράγει περισσότερη κορτιζόλη από το κανονικό, με αποτέλεσμα να εμφανίζεις το σύνδρομο Cushing. Ένα από τα συμπτώματά του είναι και το πρησμένο πρόσωπο. Συνήθως εμφανίζεται στις γυναίκες, ενώ αν δεν ακολουθήσεις αγωγή μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ακόμα και διαβήτη τύπου 2.

Αλλεργική αντίδραση

Εκτός από κόκκινα μάτια και μύτη που «τρέχει» η αλλεργική αντίδραση μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και με πρήξιμο στο πρόσωπό σου. Τροφές, κάποια αγωγή που ακολουθείς ή και το τσίμπημα από έντομο μπορεί να είναι η αιτία, χωρίς όμως να υπάρχει λόγος για να ανησυχείς. Συμβουλεύσου τον φαρμακοποιό σου για να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο αυτό.

Κάψιμο από τον ήλιο

Ακόμα και χωρίς να το καταλάβεις μπορεί να έχεις πάθει ένα έγκαυμα από την καθημερινή σου έκθεση στον ήλιο. Αποτέλεσμα είναι να έχεις πρησμένο πρόσωπο. Φρόντισε, εφόσον βγαίνεις έξω, να φοράς καθημερινά αντηλιακό.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ώστε να σε καθοδηγήσει αρμοδίως.

Πηγή: womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα