Φίλιπ Γκριν: Άνοιξε επιχείρηση με δανεικά και έγινε ο πιο μισητός δισεκατομμυριούχος της Αγγλίας – Τα πιάτα 2.000€ που έσπασε στη Μύκονο και ο κούκλος πρώην κατάδικος «γαμπρός» του

Ο αμφιλεγόμενος μεγιστάνας Σερ Φίλιπ Γκριν για ακόμη μία φορά επέλεξε τα Ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μαζί του ήταν η γυναίκα του και η κόρη του με τον σύντροφό της, Τζέρεμι Μικς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τελευταίος αφού από κατάδικος έφτασε να γίνει μοντέλο εν μία νυκτί! Ο Σερ Φίλιπ Γκριν δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα διακριτικός αφού ενώ έχει χρεοκοπήσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του, εκείνος δεν σταματάει να επιδεικνύει τον πλούτο του μέσα από τα υπερπολυτελή σκάφη του, τα χλιδάτα πάρτι του και τις διακοπές του.

 

Μπήκε στον χώρο των επιχειρήσεων από τα 15

Ο Φίλιπ Γκριν γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1952 στο Νότιο Λονδίνο σε μία οικογένεια της μεσαίας τάξης. Σε ηλικία 9 ετών οι γονείς του τον έστειλαν στο εβραϊκό οικοτροφείο Carmel College. Ο πατέρας του πέθανε από ανακοπή όταν ο Φίλιπ ήταν 12 ετών και η επιχείρηση πέρασε στα δικά του χέρια. Άφησε το οικοτροφείο στα 15 του και άρχισε να δουλεύει για έναν εισαγωγέα παπουτσιών. Στη συνέχεια ταξίδεψε σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Μαζεύοντας τις εμπειρίες του από αυτά τα ταξίδια αποφασίζει να ανοίξει την πρώτη του επιχείρηση σε ηλικία μόλις 21 χρονών παίρνοντας δάνειο 22.400 ευρώ από οικογενειακό φίλο που εργαζόταν σε τράπεζα. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με την ένδυση αφού και κατά την πρώτη του απόπειρα εισήγαγε τζιν από την Άπω Ανατολή, τα οποία πωλούσε σε λιανικούς εμπόρους στον Λονδίνο.

Ο Φίλιπ Γκριν μπορεί να προερχόταν από τη μεσαία τάξη αλλά είχε μεγάλες φιλοδοξίες. Το 1999 προσπάθησε να εξαγοράσει την αλυσίδα Marks & Spencer δίνοντας προσφορά ύψους 7 δις δολάρια. Όταν δεν έγινε δεκτή έκανε το βήμα να αγοράσει την BHS η οποία ήταν μία προβληματική εταιρεία τότε. Η εν λόγω αλυσίδα καταστημάτων ιδρύθηκε το 1928 και πωλούσε σε πολύ χαμηλές τιμές σχεδόν τα πάντα. Από ηλεκτρονικά και έπιπλα μέχρι αρώματα και είδη παντοπωλείου. Είναι γεγονός ότι μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να τριπλασιάσει τα κέρδη της και να εκτοξεύσει την αξία της στο 1,2 δισ. λίρες και ο ίδιος από εκατομμυριούχος να γίνει δισεκατομμυριούχος.
Στον Φίλιπ Γκριν ανήκει ο όμιλος Arcadia που συμπεριλαμβάνει τις επωνυμίες Topshop, Miss Selfridge, Dorothy Perkins, Wallis, Evans, Outfit και Βurton. Ο όμιλος έφτασε να αριθμοί πάνω από 3.000 καταστήματα! Πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή γιατί έχει γράψει τις επιχειρήσεις στη γυναίκα του προκειμένου να απολαμβάνουν τις φοροελαφρύνσεις του Μονακό.

 

Ο επιχειρηματίας που έχει μισηθεί περισσότερο στην Αγγλία

Η απόφαση του Φίλιπ Γκριν να κλείσει ύστερα από 88 χρόνια λειτουργίας την BHS τον έκανε και τον πιο μισητό επιχειρηματία στην Αγγλία γιατί άφησε 11.000 εργαζόμενους στο δρόμο ενώ τίναξε στον αέρα τις συντάξεις 20.000 πρώην υπαλλήλων του. Όλα αυτά ενώ εκείνος συνέχισε να απολαμβάνει την υπερπολυτελή ζωή του.

Στην Ιθάκη μάλιστα εκτυλίχθητε το επεισόδιο που είχε με Άγγλο δημοσιογράφο πριν 2 χρόνια. Ο δημοσιογράφος αιφνιδίασε τον επιχειρηματία σε βόλτα του στην Ιθάκη και επέμενε να του απαντήσει πώς γίνεται να απολαμβάνει διακοπές στα ελληνικά νησιά την ώρα που έχει απολύσει 11.000 εργαζόμενους και θεωρητικά έχει χρεοκοπήσει.

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο επιχειρηματίας απειλεί τον δημοσιογράφο ότι θα πετάξει την κάμερά του «στη γ@#&# θάλασσα»:

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που του αφαιρέθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο ο τίτλος σερ!

 

Σκάφη , υπερπολυτελή πάρτι και απίστευτη χλιδή

 

Ο Γκριν χωρίς να έχει δεύτερες σκέψεις απολαμβάνει μία υπερπολυτελή ζωή γεμάτη υπερβολές και σπατάλες. Διαθέτει τρία γιοτ, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων και ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Gulfstream που κοστίζει 20 εκατομμύρια! Το πιο ακριβό γιοτ είναι ο…Λεοντόκαρδος ( Lionheart) το οποίο έχει μήκος 90 μέτρα και αξίζει 100 εκατομμύρια. Όπως μάλιστα έχει πει ο δημοσιογράφος που τον ¨καταδίωκε¨ στην Ιθάκη μοιάζει με… γήπεδο!


Το 2005 για το μπαρμίτσβα του γιου του ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια σε ένα 3ήμερο πάρτι με πάνω από 200 άτομα στη Γαλλική Ριβιέρα. Επίσης προσέλαβε τον Αντρέα Μποτσέλι και τους Destiny’s Child να εμφανιστούν. Το 2011 στο πάρτι γενεθλίων του γιου Ματ και της κόρης του Κλόε πλήρωσε τη Ριάνα για να τραγουδήσει για χάρη τους. Φυσικά και στα δικά του γενέθλια δεν θα μπορούσε να ξοδέψει λιγότερα. Αντίθετα ναύλωσε 2 ιδιωτικά τζετ για να μεταφέρει τους 100 καλεσμένους του στις Μαλδίβες!

Δεν είναι λίγα και τα χρήματα που ξοδεύει κατά τις διακοπές του. Πέρυσι είχε φτάσει στη Μύκονο με μία θαλαμηγό, αξίας 15 εκατομμυρίων λιρών. Εκεί έκανε τεράστιους λογαριασμούς προκαλώντας την κοινή γνώμη της Αγγλίας και τους εργαζόμενους που είχε πετάξει στον δρόμο. Σε γνωστό μαγαζί της Μυκόνου σε ένα μόνο βράδυ ο Φίλιπ Γκριν και η παρέα του έσπασε πάνω από 200 πιάτα που το εστιατόριο χρέωνε 15-20 ευρώ το καθένα.

Míkonos with my ???? @jmeeksofficial ???? #summer18

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chloe green (@chloegreen5) στις

Η κόρη του και ο καυτός πρώην κατάδικος σύντροφός της

Η κόρη του Κλόε φαίνεται ότι έχει κληρονομήσει την ίδια αδιάφορη στάση για τα δεινά που ζουν εξαιτίας τους 11.000 οικογένειες. Την περίοδο που έσκασε το σκάνδαλο με την BHS εκείνη έκανε τις διακοπές της στη Μαδρίτη και απολάμβανε το σύντομο φλερτ της με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Φέτος στη Μύκονο εμφανίστηκε με τον σύντροφό της Τζέρεμι Μικς με τον οποίο έχει αποκτήσει και ένα παιδί. Αρκεί να δει κάποιος μία φωτογραφία του για να καταλάβει τι…του βρήκε. Πίσω από το όνομα Τζέρεμι Μικς κρύβεται μία απίστευτη ιστορία που κανένας σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί. Ακόμη κι αν κάποιος την σκεφτόταν κανείς δεν θα γύριζε το σενάριο σε ταινία γιατί είναι τόσο απίστευτη που δεν θα γινόταν… πιστευτή.

Ο Τζέρεμι Μικς βρέθηκε στα μπουντρούμια της φυλακής με σοβαρές κατηγορίες να τον βαραίνουν. Η σύλληψή του έγινε το 2014 για παράνομη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε συμμορία. Η ζωή του Τζέρεμι άλλαξε όταν η φωτογραφία του ανέβηκε από τις αστυνομικές αρχές στο διαδίκτυο. Η φωτογραφία του έγινε viral και τα ερωτικά γράμματα που άρχισε να λαμβάνει μέσα στη φυλακή ήταν χιλιάδες. Φυσικά το απίστευτο είναι ότι τα πρακτορεία μοντέλων άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον για τον Τζέρεμι και η καριέρα του ξεκίνησε ενώ βρισκόταν ακόμη στη φυλακή.

Μόλις αποφυλακίστηκε ο ατζέντης και το πρακτορείο του τον περίμεναν και η καριέρα του ξεκίνησε την ανοδική της πορεία. Περπάτησε στις πασαρέλες μεγάλων οίκων μόδας και συμμετείχε ως μοντέλο σε πολλές φωτογραφίσεις για καμπάνιες ρούχων.
Η σχέση του με την Κλόε Γκριν ξεκίνησε ενώ ο ίδιος ήταν παντρεμένος με την Μελίσα Μικς. Μάλιστα είχαν αποκτήσει μαζί και ένα παιδί. Το σκάνδαλο ξέσπασε γιατί η Μελίσα δεν είχε ιδέα για τη σχέση του συζύγου της με την κόρη του δισεκατομμυριούχου Φίλιπ Γκριν και μάλιστα νόμιζε ότι ο σύζυγός της ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι.

Όπως είχε παραδεχτεί τότε: «Πήραν τα μυαλά του αέρα. Το σεξ πουλάει. Είναι ένας σέξι τύπος και δεν ήθελε μια σύζυγο τριγύρω. Άρχισε να κάνει παρέα με διάσημους. Εγώ ήθελα να γίνω κομμάτι όλου αυτού. Τσακωνόμασταν συνέχεια. Περνούσε τον περισσότερο χρόνο του μακριά από το σπίτι και την οικογένειά του κι όταν επέστρεφε μαλώναμε. Είχαμε ξανακουβεντιάσει τον χωρισμό αλλά εγώ νόμιζα πως προσπαθούσαμε να σώσουμε τον γάμο μας.»
Σήμερα ο Τζέρεμι έχει μία τελείως διαφορετική ζωή από εκείνη που είχε πριν 4 χρόνια. Η σχέση του με την Κλόε Γκριν του έχει δώσει ένα σίγουρο εισιτήριο για την άνετη, την πολύ άνετη ζωή.

Ο Φίλιπ Γκριν αλλά και οι ιστορίες που ξεπηδάνε μέσα από την υπόλοιπη οικογένειά του δείχνουν πώς όντως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν την απόλυτη χλιδή χωρίς να έχουν το τακτ έστω να κρυφτούν από εκείνους που έχουν καταδικάσει στην ανεργία…

Σχετικά άρθρα