Γάμος χωρίς σεξ: Με αγαπά αλλά δεν με βλέπει ερωτικά. Τι να κάνω;

Απομακρυνθήκατε με την γυναίκα μου και ενώ με αγαπάει δεν με βλέπει ερωτικά. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ:

Ένα ζευγάρι που έχει απομακρυνθεί συναισθηματικά, είναι πολύ φυσιολογικό κι επόμενο να έχει απομακρυνθεί και ερωτικά. Το πρώτο σας μέλημα σε αυτή την περίπτωση είναι σε πρώτη φάση να επανασυνδεθείτε συναισθηματικά ώστε να έρθει στην πορεία και το σεξουαλικό κομμάτι μέσα από την επιθυμία του ενός προς τον άλλο.

Είναι σημαντικό να αρχίσετε να μιλάτε περισσότερο, άρα να περνάτε ουσιαστικό χρόνο μαζί και όχι απλά να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο χωρίς να επικοινωνείτε. Μοιραστείτε τα νέα σας, μιλήστε για αυτά που σκέφτεστε για την κοινή σας ζωή, για το τι μπορεί να σας απομάκρυνε και πώς θα μπορούσατε να το αλλάξετε και τι πιθανόν μπορεί να προκάλεσε αυτή την απόσταση ώστε να προσπαθήσετε να αποφευχθεί στο μέλλον. Εκφράστε τα συναισθήματα σας και ακούστε και τη σύντροφό σας σε ό,τι κι αν έχει να σας πει. Σίγουρα θα υπάρχουν παράπονα και θα έχουν δημιουργηθεί κενά μεταξύ σας για να απομακρυνθείτε, ενώ παράλληλα η καθημερινότητα και η ρουτίνα μπορεί να έχει παίξει και αυτή το ρόλο της στη μεταξύ σας απόσταση.

Όταν ξαναχτίσετε τη σχέση σας και βρείτε πράγματα που σας ενώνουν, τότε θα έρθετε ξανά πιο κοντά και με την συναισθηματική «ζεστασιά» θα έρθει και η σεξουαλική.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

 

 

Σχετικά άρθρα