Ιταλία: Τέλος στο θρίλερ με τους «ομήρους» πρόσφυγες

Προς το τέλος της οδεύει, όπως όλα δείχνουν, αυτή η άκρως ντροπιαστική, για την Ευρώπη, υπόθεση με τους «ομήρους» μετανάστες στο πλοίο «Diciotti», οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι για έξι μέρες στο λιμάνι της Κατάνης, μετά τη διάσωσή τους.

Όπως μεταδίδεται τις τελευταίες ώρες, οι 177 συνολικά μετανάστες και πρόσφυγες θα γίνουν δεκτοί, κατά κύριο λόγο, από τους Καθολικούς Επισκόπους Ιταλίας, ενώ σαράντα περίπου διασωθέντες θα φιλοξενηθούν σε Αλβανία και Ιρλανδία.

Η αποβίβαση των μεταναστών αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ωρών, όπως διαβεβαίωσαν οι λιμενικές αρχές της Κατάνης, στη Σικελία.

Η ιταλική κυβέρνηση, μέχρι πρότινος, αρνούνταν την αποβίβασή τους στην ξηρά, έως ότου οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ δέχονταν να φιλοξενήσουν μερικούς εξ αυτών.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας επέτρεψε νωρίτερα την αποβίβαση σε 16 άτομα, τα οποία έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από αυτούς, τρεις άνθρωποι πάσχουν από φυματίωση και δυο από πνευμονία. Παράλληλα, σε πολλούς επιβάτες έχει διαγνωστεί ψώρα.

Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές της Σικελίας ξεκίνησαν δικαστική έρευνα για την υπόθεση, προκαλώντας το μένος του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

«Μπορούν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν θα σταματήσουν την αλλαγή που θέλουν 60 εκατομμύρια Ιταλοί. Θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν» είπε ο επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, ο οποίος στη συνέχεια προκάλεσε της Αρχές να τον συλλάβουν: «Ας έλθουν να με πάρουν, τους περιμένω».

 

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα