Μπαρμπούνια με κους κους

Μπαρμπούνια με κους κους: μια καλοκαιρινή συνταγή, δροσερή και γευστική! Ιδανικό μεζεδάκι για παρέα με φίλους!

Συστατικά

  • 500 γρ. μπαρμπούνια
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. κρασί
  • 500 γρ. νερό
  • 250 γρ. κους κους
  • 50 γρ ελαιόλαδο, για τα μπαρμπούνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια. Αφού τελειώσουμε βγάζουμε τα κόκαλα από τα φιλέτα με ένα τσιμπιδάκι και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε τα κόκαλα από τα μπαρμπούνια σε τρεχούμενο κρύο νερό με προσοχή ώστε να μην μείνει καθόλου αίμα.
Αφού τα πλύνουμε βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, τα κόκαλα και μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε 500 γρ. νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 10-15 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό ο οποίος θα πρέπει να είναι 250 γρ. Αν δεν είναι ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται.
Στην συνέχεια βάζουμε το κους κους σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τον ζωμό, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για να φουσκώσει και να είναι έτοιμο.
Παράλληλα βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι στα φιλέτα από τα μπαρμπούνια και τα μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά η κάθε μεριά.
Σερβίρουμε με κους κους, τα μπαρμπούνια από πάνω, κάπαρη και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα