Σερ Σον Κόνερι: Ποια Ελληνίδα τον έπεισε να επενδύσει στην Ελλάδα;

Ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην υπερπολυτελή έπαυλή του στις Μπαχάμες.

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό σπίτι σαν αυτά που συναντάμε στις ταινίες James Bond. Άλλωστε και ο ίδιος έτσι γνώρισε το νησί και το λάτρεψε. Καθώς η βίλα του βρισκόταν κοντά σε αυτή της Ντόλλυς Γουλανδρή, στην πρωτεύουσα του νησιού, Νασάου, έγιναν φίλοι.

Ο Sean Connery, φίλος της ιστορίας και της λογοτεχνίας, γνώριζε καλά ελληνική ιστορία και απολάμβανε τις συζητήσεις με την Ντόλλυ Γουλανδρή, που του μιλούσε πάντα για τα αγαπημένα της κυκλαδικά ειδώλια.

Άλλωστε ο Sir Sean Connery το 2004 είχε απαγγείλει στίχους από την «Ιθάκη» του Καβάφη «ντυμένους» από τη μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. «Είναι μια υπέροχη ιστορία, από τις ωραιότερες που έχω συναντήσει και κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχω διαβάσει» έχει δηλώσει ο Sir Sean Connery για την «Ιθάκη».

Έτσι, την τελευταία φορά που ο ηθοποιός και η σύζυγός του, Micheline Roquebrune, ήρθαν στην Ελλάδα, αφού ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, συνέχισαν τις διακοπές στους στην Ελλάδα και με αφορμή αυτή τους την επίσκεψη λίγο καιρό μετά αγόρασαν μια βίλα στο Πόρτο Χέλι.

Το πολυτελές σπίτι βρίσκεται στην ίδια ακριβή «γειτονιά» που έχει σπίτι ο διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, πρίγκιπας Willem-Alexander, αξίας 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αγόρασε από το Γερμανό φωτογράφο Manfred Rieker.

Φήμες ήθελαν το Ρώσο ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, να βρισκόταν επίσης σε διαπραγματεύσεις να αγοράσει σπίτι στην περιοχή: Πρόκειται για τη βίλα του εφοπλιστή Γιώργου Κόβα και της συζύγου του, Ηρώς, σε μια ονειρική έκταση 27 στρεμμάτων, που ξεκινάει από μια βουνοπλαγιά και καταλήγει μπροστά στην ακτή και διαθέτει γήπεδο τένις, εκκλησία, πισίνες και beach house.

Τελικά η βίλα πουλήθηκε το 2014 στον Νικόλαο Γουλανδρή, νεαρό κοσμοπολίτη, γόνο της οικογένειας εφοπλιστών.

Πηγή: peoplegreece.com

Σχετικά άρθρα