Η 17χρονη Βένια ρωτά

«Η δίαιτα μου έχει γίνει εμμονή και δεν χάνω καθόλου κιλά. Γιατί μου συμβαίνει αυτό»;

Eίμαι 17 χρόνων και έχω μεγάλη εμμονή με τη δίαιτα. Συνέχεια σκέπτομαι την διατροφή μου, αν είναι καλή ή όχι, και γενικά αυτό είναι πάρα πολύ πιεστικό για μένα.  Προσπαθώ πάρα πολύ καιρό και δεν έχασα ούτε 1 κιλό. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο,τι χάνει την ισορροπία έχει αρνητικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό που αποδέχεσαι ότι έχεις εμμονή με την δίαιτα. Όταν κάνουμε συνεχώς δίαιτες μειωμένων θερμίδων και θρεπτικών συστατικών, ακόμα και αν δεν είναι «χημικές» ο μεταβολισμός κολλάει και το σώμα μπαίνει σε κατάσταση safe mode.
Θα σε συμβούλευα να έρθεις σε επαφή με έναν πτυχιούχο διαιτολόγο – διατροφολόγο για να σε μάθει να φροντίζεις σωστά το σώμα σου.
Αν τρέφεσαι σωστά και ασκείσαι ακόμα και αν τα κιλά στην ζυγαριά δεν «πέφτουν» στην πραγματικότητα αλλάζει η σύσταση του σωματος. Δηλαδή, μειώνεται το λιπος και αυξάνεται η μυϊκή μάζα με αποτέλεσμα και εσύ να είσαι ευχαριστημένη με την εικόνα σου και ο οργανισμό σου να απολαμβάνει καλύτερη υγεία και ευεξία χωρίς να στέρηση και εμμονές

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X