andreas panagiwtou-eksofilo
Φωτογραφία: twitter/ @Andreaspanay9

Ανδρέας Παναγιώτου: Ο πυγμάχος που απέκτησε περιουσία 500 εκατ. € χωρίς να ξέρει να διαβάζει – Πώς έγινε ο βασιλιάς των ακινήτων και γιατί βρέθηκαν οι γιοι του στη φυλακή

Το καλοκαίρι η χώρα μας δέχτηκε διάφορους επισκέπτες ανάμεσά τους διασημότητες και επιχειρηματίες. Με ευκολία αναγνωρίζεις τους πρώτους όμως με δυσκολία γνωρίζεις ποιοι ακριβώς είναι οι τελευταίοι. Αν έβλεπε κανείς τη μαύρη θαλαμηγό 42 μέτρων με το όνομα «Ability» που προσέγγισε πριν λίγες μέρες την Μύκονο σίγουρα θα ήθελε να μάθει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Το ενδιαφέρον σίγουρα μεγαλώνει όταν μαθαίνεις ότι το εν λόγω κόσμημα ανήκε στον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή Ρομπέρτο Καβάλι ο οποίος φρόντισε προσωπικά για τη διακόσμησή του, που φυσικά κυριαρχεί το animal print, και κόστισε 15 εκατομμύρια ευρώ.

Θα περίμενε κανείς να ακούσει ένα όνομα από την Ευρώπη ή από τη Σαουδική Αραβία όμως ο ιδιοκτήτης του εντυπωσιακού γιοτ είναι ο κυπριακής καταγωγής Ανδρέας Παναγιώτου. Ο Ανδρέας Παναγιώτου είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία κι όμως δεν γνωρίζει καν να διαβάζει! Η περιουσία του είναι περίπου 450 εκατομμύρια λίρες και είναι ο … «βασιλιάς» του real estate στην Αγγλία. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει δεν είναι η περιουσία του αλλά η ιστορία του που εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

andreas panagiwtou
Φωτογραφία: Youtube/The London Daily News

Από ερασιτέχνης πυγμάχος στο στεγνοκαθαριστήριο των γονιών του

Μπορεί σήμερα να είναι ιδιοκτήτης αμέτρητων ακινήτων όμως όταν οι γονείς του έφυγαν από την Κύπρο και αναζήτησαν την τύχη τους στο Λονδίνο «έπιασαν» ένα σπίτι που δεν είχε καν ιδιωτική τουαλέτα. Οι γονείς του χωρίς να γνωρίζουν καλά αγγλικά προσπάθησαν να φτιάξουν τη ζωή τους στις εργατικές κατοικίες μιας υποβαθμισμένης γειτονιάς του Λονδίνου. Εκεί μεγάλωσε και ο Ανδρέας ο οποίος γεννήθηκε το 1966.

Ως παιδί δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τις οικονομικές δυσκολίες της οικογένειάς του αλλά και το σοβαρό θέμα με την δυσλεξία. Φυσικά εκείνη την εποχή κανένας δάσκαλος δεν μπορούσε να καταλάβει το θέμα που είχε ο Ανδρέας. Προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στο σχολείο απομνημόνευε λέξεις, φράσεις χωρίς στην ουσία να ξέρει να τις διαβάζει. Έτσι πορεύτηκε με όπλο την φωτογραφική μνήμη που ανέπτυξε μέχρι τα 15 στο σχολείο. Όταν ένας καθηγητής του τον προσέβαλε μπροστά σε όλη την τάξη ο Ανδρέας Παναγιώτου προτίμησε αντί για τον ίδιο να “μιλήσουν” οι γροθιές του. Η μέρα που χτύπησε τον καθηγητή του ήταν και η μέρα αποβλήθηκε από το σχολείο και δεν το ξαναείδε ποτέ.

andreas panagiwtou-3
Φωτογραφία: twitter/@Andreaspanay2

Στον δρόμο του μπήκε η ερασιτεχνική πυγμαχία την οποία ήθελε να ακολουθήσει ως επάγγελμα. Οι επιδόσεις του μάλιστα ήταν τόσο καλές που οι γυμναστές του τον φαντάζονταν να κάνει μεγάλη καριέρα. Παρά το ταλέντο του η πορεία που ακολούθησε ήταν τελείως διαφορετική και αυτό λόγω της επιμονής των γονιών. Από τα ρινγκ βρέθηκε στην επιχείρηση των γονιών του οι οποίοι είχαν καταφέρει να ανοίξουν ένα στεγνοκαθαριστήριο. Φυσικά η φιλοδοξία του και η δίψα του για πλούτη δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν με αυτή την μικρή επιχείρηση.

andreas panagiwtou
Φωτογραφία: Youtube/thisismoneytv

Η ενασχόληση με τα ακίνητα και το μεγάλο αγκάθι στην καριέρα του

Μπαίνοντας στην οικογενειακή επιχείρηση κατάφερε γρήγορα να την επεκτείνει ανοίγοντας κι άλλα καταστήματα. Όμως αυτό δεν του αρκούσε. Ξεκίνησε να αγοράζει διαμερίσματα πάνω από τα καινούρια του καταστήματα, τα ανακαίνιζε και στη συνέχεια τα νοίκιαζε. Αυτή ήταν η αρχή. Την περίοδο 2006-2007 πούλησε 7.000 κατοικίες και διαμερίσματα αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Η πορεία του φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι ένα σύνολο από σωστές κινήσεις μόνο. Το 2006 αποφασίζει να αγοράσει έναντι 5 εκατομμυρίων λιρών την έπαυλη Heath Hall στη λεωφόρο Bishops, τον δρόμο που φημίζεται για τους μεγιστάνες που διαμένουν εκεί. Η μεγάλη του φιλοδοξία ήταν ίσως εχθρός του σε αυτή την περίπτωση.

andreas panagiwtou-5
Φωτογραφία: twitter/ @Andreaspanay6

Η ανακαίνιση, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως κακόγουστη, κόστισε 40 εκατομμύρια λίρες. Τα έργα τελείωσαν και το πωλητήριο μπήκε στα 100 εκατομμύρια λίρες καθιστώντας το Heath Hall το ακριβότερο σπίτι της Βρετανίας. Η έπαυλη με τα 13 μπάνια, τις 15 κρεβατοκάμαρες, τα πανάκριβα έπιπλα και τις εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες έμεινε καιρό χωρίς υποψήφιο αγοραστή. Αφού ένας χρόνος πέρασε από την ολοκλήρωση των εργασιών ο Ανδρέας Παναγιώτου έριξε την τιμή όμως και πάλι ο αγοραστής δεν εμφανιζόταν. Τελικά κατέληξε να το πουλήσει 4 χρόνια αργότερα για 25 εκατομμύρια λίρες επωμιζόμενος ζημιά 20 εκατομμυρίων. Σίγουρα πρόκειται για μια στιγμή που ο Παναγιώτου δεν θέλει να θυμάται.

Ίσως να το παρηγορεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους VIP ενοικιαστές του υπήρξε και ο Τζάστιν Μπίμπερ, ίσως και όχι…

andreas panagiwtou-gioi-
Φωτογραφία: Youtube/ gavin rodgers

Όταν οι γιοι του κατέληξαν στη… φυλακή

Ο Ανδρέας Παναγιώτου δεν έχει μόνο περιουσία αλλά και μεγάλη οικογένεια. Είναι 52 χρονών και έχει αποκτήσει 5 παιδιά. Με την πρώτη του γυναίκα απέκτησε 2 γιους τον Γιώργο και τον Κώστα ενώ με τη δεύτερη 3 κόρες! Γενικά η προσωπική του ζωή δεν έχει βγει προς τα έξω όμως το 2014 αυτό άλλαξε όταν οι δύο του γιοι επιτέθηκαν απρόκλητα σε δύο αστυνομικούς που ήταν εκτός υπηρεσίας ύστερα από το πάρτι των Χριστουγέννων. Οι δύο νεαροί ήρθαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και φυλακίστηκαν για 6 μήνες. Αυτή είναι ακόμη μία στιγμή στη ζωή του Ανδρέα Παναγιώτου που ίσως θα ήθελε να ξεχάσει.

andreas panagiwtou-6
Φωτογραφία: twitter/ @Andreaspanay9

Γιοτ , φεράρι, ιδιωτικά τζετ και αμέτρητα ακίνητα του ανήκουν

Φυσικά ο βασιλιάς των ακινήτων δεν θα μπορούσε να μένει σε οποιοδήποτε σπίτι. Η έπαυλη των 8.000 τ.μ. μάλλον είναι αρκετή για τον Ανδρέα Παναγιώτου την δεύτερη σύζυγό του Σούζαν και τις 3 τους κόρες. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησε από ένα σπίτι με κοινόχρηστη τουαλέτα… Η αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα δεν κρύβεται αφού στη συλλογή του έχει μια Ferrari Enzo, μια Lamborghini LP 700, μια Rolls Royce Phantom και μια Bugatti Veyron, αλλά και δύο Cessna Citation.

Η θαλαμιγός «Ability» με την οποία έφτασε στην χώρα μας είναι ένα από τα τελευταία του αποκτήματα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην έχει στην κατοχή του ένα ιδιωτικό τζετ. Το Gulfstream G450, που αξίζει 40 εκατομμύρια λίρες, το προτιμάει επειδή δεν ακόμη δεν έχει μάθει να διαβάζει και δυσκολεύεται με τις πινακίδες στους δρόμους.

andreas panagiwtou-2
Φωτογραφία: twitter/@Andreaspanay3

Αν κάποιος γνώριζε τον Ανδρέα Παναγιώτου σε ηλικία 15 χρονών θα μάντευε ότι πρόκειται για ένα παιδί που δεν θα έχει πολύ μέλλον. Ο 52χρονος Ανδρέας Παναγιώτου έρχεται να διαψεύσει αυτή την πρόβλεψη.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X