Βασικά μαθήματα σεξ: Πώς θα κάνεις μαζί του αυτό που σου αρέσει;

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία σε μια σχέση, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρή, είναι και το να μιλήσεις με τον σύντροφό σου για το σεξ, τη σεξουαλικότητά σου και γενικότερα ό, τι περιστρέφεται γύρω από αυτή την τόσο ευχάριστη δραστηριότητα της ζωής μας.

Κάθε γυναίκα, αλλά και άνδρας, ταλαιπωρείται από διάφορα ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν στη διάρκεια της σχέσης και εφόσον έχει ξεκινήσει η ερωτική σου ζωή με τον καλό σου. Πώς θα του πω ότι δν μ αρέσει αυτή η στάση; Πώς θα του πω ότι δεν θέλω να κάνουμε έρωτα σήμερα; Πώς θα του πω ότι θέλω να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό στο κρεβάτι;

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ξεκάθαρες ερωτήσεις αναφορικά με το τι θέλεις και τι όχι, οι ειδικοι επισημαίνουν ότι ακόμα κι έτσι είναι δύσκολο να καταλήξεις στο τι τελικά είναι αυτό που ακριβώς επιζητάς αναφορικά με τη σεξουαλική σου ζωή εντός του πλαισίου της σχέσης που μπορεί να διατηρείς και να το εξηγήσεις στον καλό σου με ακρίβεια.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες ακόμα και στο πλαίσιο μιας σχέσης η οποία μπορεί να πηγαίνει καλά, είναι δύσκολο να μιλήσεις για θέματα που αφορούν στη σεξουαλική σας ζωή. Βάσει των ερευνών που έχουν γίνει, αξίζει να τονιστεί ότι τα ζευγάρια που ένιωθαν καλά μέσα στη σχέση τους και δοκίμσαν να μιλήσουν για το θέμα της σεξουαλικότητας βελτίωσαν ακόμα περισσότερο το καλό κλίμα στη σχέση τους, ενώ αντίθετα όσοι είχαν ανασφάλειες για τη σχέση και άγχος για την πορεία της δεν κατάφεραν να καταλήξουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σωστή στιγμή, σωστή γλώσσα

Αυτό συμβαίνει, γιατί ο φόβος της απόρριψης, αλλά και του να πληγώσεις τον καλό σου κάνει την συζήτηση πιο δύσκολη από όσο είναι ήδη από τη φύση της με αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό πριν κανα συζητήσεις με τον σύντροφό σου μπαίνεις στη διαδικασία να νιώσεις άβολα ή ακόμα και να ενοχοποιήσεις τον εαυτό σου. Έτσι, δεν προκύπτει καμία ουσιαστική βελτίωση.

Με το να είσαι ελικρινής για αυτό που θέλεις και σου αρέσει στο σεξουαλικό κομμάτι έχεις πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το να περιμένεις ο σύντροφός σου να διαβάσει τις σκέψεις σου.

Εάν πάλι, ανησυχείς μήπως χαλάσεις τη… μαγεία της στιγμής υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος κι χώρος για να κάνεις τη συζήτηση που τόσο πολύ θέλεις.

Εάν πάλι, δεν υπάρχει ο χρόνος αυτός ή δεν υπάρχει λεκτική επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα, μπορείς με τη γλώσσα του σώματος να δείξεις στον καλό σου ότι κάτι δεν σου αρέσει στην σεξουαλική πράξη μεταξύ σας. Μια στάση, αυτά που μπορεί να λέτε ή να μην λέτε… Εκεί αρκεί μια κίνηση με το χέρι σου, ώστε να σταματήσει η όλη διαδικασία και να μπείτε στη διαδικασία της συζήτησης.

Η ειλικρίνια γενικά κάνει καλό στη σχέση σας, ακόμα κι αν του πεις ότι απόψε δεν έχεις διάθεση να κάνεις σεξ μαζί του!

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

 

Σχετικά άρθρα