Τον Πάνο Σκουρλέτη πρότεινε ο Τσίπρας για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Στέλνοντας μήνυμα ότι «το κόμμα για εμάς αποτελεί προτεραιότητα και αναπόσπαστο κομμάτι» για να κερδίσουμε τις μάχες και ότι «κανένα κυβερνητικό ή άλλο αξίωμα δεν είναι σημαντικότερο από αυτά τα αξιώματα», και τονίζοντας ότι στην αυγή της νέας μεταμνημονιακής εποχής το κόμμα «χρειάζεται νέα ώθηση», ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για νέο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τον νυν υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Ρήγα για την αναντικατάστατη συμβολή του, ενώ ανέπτυξε αναλυτικά το όραμα της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τα μνημόνια, μιλώντας για σαφείς διαχωριστικές γραμμές με την Νέα Δημοκρατία.

Σε μια ομιλία με έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως ένα από τα μεγαλύτερα δεινά που μπορεί να συμβεί στον τόπο την επιστροφή στην εξουσία της ΝΔ την οποία χαρακτήρισε «υβρίδιο ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού», προσθέτοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανήκει σε αυτούς δεν χάρηκαν που βγήκε η χώρα από τα μνημόνια αφού το πολιτικό πρόγραμμά της αποτελεί επί της ουσίας ένα μνημόνιο που προβλέπει τη συντριβή του κόσμου της εργασίας.

Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν ούτε «ούτε εύκολη ούτε αυτονόητη» τόνισε ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας επίθεση στην Αντιπολίτευση.

Κάνοντας σύντομο απολογισμό της πορείας και των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει, τονίζοντας ότι «φέραμε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, όχι χωρίς απώλειες» ενώ αναγνώρισε και λάθη που έγιναν και στιγμές που «διστάσαμε ή αδρανήσαμε».

Θα μπορούσαμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και να κρατήσουμε τα χέρια μας καθαρά είπε ο Αλέξης Τσίπρας, -απαντώντας σε επικριτές του (που προέρχονται κυρίως από τον αριστερό χώρο)- όμως «η Αριστερά στον τόπο μας ποτέ δεν έκανε πίσω τις κρίσιμες στιγμές […] Έγραφε πάντα την ιστορία σε χρόνο ενεστώτα».

«Ο ιστορικός, κρίσιμος σταθμός της εξόδου από τα μνημόνια δεν είναι το τέλος, αλλά η αφετηρία. Το όραμα μας για την Ελλάδα είναι ακόμα πιο ισχυρό και συγκεκριμένο. Η Ελλάδα θα γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα της νέας εποχής θα είναι μια χώρα που δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά να υποθηκευθεί το μέλλον της» πρόσθεσε, δεσμευόμενος για συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, για άλλη μια φορά ότι στη νέα εποχή υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα για φοροελαφρύνσεις. Επίσης μίλησε για αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση της «ντροπιαστικής ρύθμισης» του υποκατώτατου μισθού (ο μισθός των κάτω των 25 ετών), ενώ δεσμεύτηκε και για επιπλέον ευνοϊκές παρεμβάσεις για τη ρύθμιση οφειλών πολιτών στο Δημόσιο. Αναφορές έκανε και στις «τομές» που χρειάζονται στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και της Δικαιοσύνης.

«Μετά τα οκτώ σκληρά και δύσκολα χρόνια η Ελλάδα βγήκε σε ξέφωτο. Δεν είναι σπαρμένος ο δρόμος με ροδοπέταλα αλλά βλέπουμε τον προορισμό μας», τόνισε ο πρωθυπουργός

 

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα