Ανασχηματισμός: Ποια τα 13 νέα πρόσωπα του υπουργικού συμβούλιου;

Στις 14:00 την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης.

Δεκατρία νέα πρόσωπα, αλλά και την επανασύσταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με υπουργό την Όλγα Γεροβασίλη, περιλαμβάνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Μεταξύ των νέων προσώπων, ο Μιχάλης Καλογήρου (υπουργός Δικαιοσύνης), Σταύρος Αραχωβίτης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Παναγιώτης Ρήγας (αναπληρωτής υπουργός Άμυνας), Λευτέρης Κρέτσος (υφυπουργός ΨΗΠΤΕ), Μαρίνα Χρυσοβελώνη (υφυπουργός Εσωτερικών), Στάθης Γιαννακίδης (υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης), Ολυμπία Τελιγιορίδου (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιώργος Δημαράς (υφυπουργός Περιβάλλοντος) και Μάρκος Μπόλαρης (υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Θρησκευμάτων).

Στις εκπλήξεις,  η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού προστασίας του Πολίτη, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ως υπουργού διοικητικής ανασυγκρότησης, καθώς και η αναβάθμιση της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνας Νοτοπούλου σε υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Φώτης Κουβέλης αναβαθμίζεται σε υπουργό Ναυτιλίας , ενώ ο προκάτοχος του Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναλαμβάνει τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση ως υπουργού Πολιτισμού, της Μυρσίνης Ζορμπά, η οποία είχε διατελέσει ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2004.

«Τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς» σχολίασε η ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο πραγματικός ανασχηματισμός θα είναι οι εκλογές.

Για «κυβέρνηση απελπισίας και πανικού» έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής το οποίο σημειώνει ότι «ως φαίνεται “το αντιδεξιό προφίλ” μετά τους Καμμένο, Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την Παπακώστα».

«Για ένα  κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», μίλησε το ΚΚΕ.

«Για κυβέρνηση παρωχημένης αριστεράς, ψεκασμένης ακροδεξιάς, με γαρνιτούρα λαϊκής δεξιάς και ολίγη από παλιό  ΠΑΣΟΚ», έκανε λόγο το Ποτάμι.

«Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να θίξει τα κομματικά του κάστρα, ενώ τα ανοίγματα που έκανε είναι μηδαμινής αξίας», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα