Ξανάφτιαξα τη ζωή μου. Πώς “βλέπει” η κόρη μου τη νέα μου σχέση;

Η κόρη μου είναι 9 ετών. Επειδή είμαι χωρισμένη, έχω μια σχέση  με ένα παιδί 1,5 χρόνο.  Κοιμάμαι τα βράδια σπίτι του. Επειδή έχει περίεργη μάνα που δεν με συμπαθεί ούτε έμενα ούτε την κόρη μου, έχουν μαλώσει πολλές φορές για μένα, δε μας θέλει σπίτι αυτή…
Αυτός είναι 37, την αγαπάει την κόρη μου απ’ ό,τι βλέπω. Τη μέρα είμαι σπίτι με τη κόρη μου απλά το βράδυ αργά πηγαίνω κοιμάμαι σε αυτόν και η κόρη μου κοιμάται με τη μάνα μου δηλαδή τη γιαγιά της.  Άλλωστε, μαζί με τη μάνα μου τη μεγαλώσαμε. Το θεωρείτε κακό το ότι κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με τη μάνα μου αντί να είμαι εγώ; Δε μου έχει κάνει κάποιο παράπονο. Τι λέτε;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Μάριος Παππάς, Ψυχολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το βασικότερο, πέρα από το που κοιμάστε εσείς τα περισσότερα βράδια, είναι ποια είναι η σχέση σας με την κόρη σας. Πώς είναι η επικοινωνία σας και αν έχετε διαπιστώσει κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά της από τότε που εσείς τα βράδια κοιμάστε στη σχέση σας, παρόλο που δεν σας έχει εκφράσει κάποιο παράπονο… Τα παιδιά μερικές φορές εσωτερικεύουν πράγματα και τα εκφράζουν με άλλο τρόπο (π.χ. σωματικές ενοχλήσεις).Το πιο σημαντικό για τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία είναι να έχουν μια ρουτίνα που να μην διαταράσσεται και να μην παίρνουν διπλά μηνύματα.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σωστή επιλογή συντρόφου από τη στιγμή που έχετε μια κόρη και το ότι λέτε ότι ο τωρινός σας σύντροφος δείχνει να την αγαπάει είναι κάτι θετικό.

Μια πολύ καλή εναλλακτική, αν βέβαια το επιτρέπουν οι συνθήκες και βλέπεται αυτή τη σχέση σοβαρά και ότι έχει προοπτική, είναι εκείνος να πάψει να μένει με τη μητέρα του και να μείνετε μαζί ώστε και η κόρη σας να κοιμάται μαζί σας και να μην κάνετε αυτές τις δεύτερες σκέψεις για το αν πράττετε σωστά ή όχι, αλλά και να μπορέσουν να γνωριστούν καλύτερα οι 2 τους αν βλέπεται το μέλλον σας με εκείνον.

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

Σχετικά άρθρα