Σοκ στο Χόλιγουντ! Διάσημη ηθοποιός νεκρή από αστυνομικά πυρά

Η Vanessa Marquez, πρώην πρωταγωνίστρια του διάσημου τηλεοπτικού show “ER” (Εντατική στα ελληνικά) σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη South Pasadena της Καλιφόρνια.

Η 49χρονη είχε υποδυθεί τη νοσοκόμα Wendy Goldman στο “ER” από το 1994 μέχρι το 1997. Εκτός από την Εντατική είχε παίξει και στις σειρές Malcom & Eddie και Wiseguy.

Ο Joe Mendoza, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Los Angeles, δήλωσε πως οι αστυνομικοί έφτασαν στην οικία της Marquez μετά από τηλεφώνημα γείτονά της. Η ηθοποιός είχε υποστεί κρίση επιληψίας και ήταν σε κατάσταση πανικού. Οι άνδρες της αστυνομίας της ζήτησαν να τους ακολουθήσει κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Οι αστυνομικοί κάλεσαν κλινική ψυχική υγείας και συνέχισαν να μιλούν μαζί της. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Σερίφη, η Marquez εμφανίστηκε κρατώντας ένα όπλο, σημαδεύοντας τους αστυνομικούς, οι οποίοι την πυροβόλησαν.

Τελικά απεδείχθη πως το όπλο ήταν αεροβόλο. Σύμφωνα με το variety η ηθοποιός αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τον περασμένο Οκτώβρη είχε καταγγείλει πως ο συμπρωταγωνιστής της στην Εντατική, George Clooney, την είχε βάλει στη “μαύρη λίστα” μετά από καταγγελίες της για φυλετικές διακρίσεις εναντίον της και σεξουαλική παρενόχληση κατά τα χρόνια που έπαιζε στη σειρά.

Ο ίδιος ο Clooney απάντησε πως ποτέ δεν αναμείχθηκε στο casting του show. “Δεν είχα ιδέα ότι η Vanessa είχε αποκλειστεί από τη σειρά. Δεν υπήρξα ποτέ σκηνοθέτης, ή σεναριογράφος ή παραγωγός της σειράς. Ήμουν απλά ένας ηθοποιός στη σειρά αυτή. Ποτέ δεν αναμείχθηκα σε ουδεμία απόφαση που είχε να κάνει με την καριέρα της, ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο”.

Η Marquez έγραψε επίσης στα κοινωνικά μέσα ότι υπέφερε από ανοσολογικές διαταραχές. Παράλληλα ισχυριζόταν πως είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάματος πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει το μαζικό κίνημα #MeToo.

Τον Ιανουάριο του 2017 έγραφε στο προφίλ της στο Facebook πως την είχαν αποκλείσει από όταν ήταν μόλις 26 ετών, λόγω του ότι απειλούσε πως θα μιλήσει για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους κύκλους του Χόλιγουντ.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα