Βασίλης Κικίλιας: «Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει κάνει ζημιά στην κοινωνία»

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το νόμο Παρασκευόπουλου με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. “Ας μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας, γιατί μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης κι ενώ είναι πανθομολογούμενο ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει κάνει τεράστια ζημιά στην ελληνική κοινωνία, δε τον καταργεί”, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “εάν κάποιος είναι τρομοκράτης, ή βαρύς ποινικός, ή ισχυρός ή έχει χρήματα, έχει άλλου είδους αντιμετώπιση με το νόμο Παρασκευόπουλου, τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη, αυτό δεν είναι Κράτος Δικαίου, είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ανεχθούμε”.

“Υπουργοί Δικαιοσύνης έρχονται και φεύγουν, ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι εκεί”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Επανέλαβε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “ο πρώτος νόμος που θα καταργήσει είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου που βγάζει έξω από τις φυλακές ποινικούς και τρομοκράτες, τους οποίους η Ελληνική Αστυνομία έχει κοπιάσει να συλλάβει και την επόμενη μέρα οι αστυνομικοί μας τούς ξαναβλέπουν στο δρόμο”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως “όταν ζητήσαμε τη συζήτηση στη Βουλή για το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας κούναγε το δάχτυλό του, επαιρόταν και μιλούσε, μαζί με τον κ. Κοτζιά, για μια πολύ πετυχημένη ιστορική συμφωνία προς όφελος των δύο κρατών. Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και οι αξιωματούχοι των Σκοπίων, πανηγυρίζουν γιατί πήραν «μακεδονική» γλώσσα που δεν είχαν ποτέ, «μακεδονική» εθνότητα που δεν είχαν ποτέ”.

“Στον τελευταίο του ανασχηματισμό πριν φύγει και μας αδειάσει τη γωνιά, ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε με τους βουλευτές της Μακεδονίας υπουργικές θέσεις, έναντι της ψήφου τους για το Μακεδονικό”, δήλωσε ακόμη ο βουλευτής της Ν.Δ. σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. είπε χαρακτηριστικά ότι με την παρούσα κυβέρνηση “στα εθνικά θέματα, δυστυχώς πάμε από ήττα σε ήττα. Στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ο κόσμος αισθάνεται ότι με αυτό τον πρωθυπουργό κινδυνεύει. Είχαμε ένα τραγικό καλοκαίρι, με δεκάδες νεκρούς και απαντήσεις ακόμα δεν έχουμε πάρει.

Στα κοινωνικά θέματα, για τα οποία ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να μιλάει χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, η πραγματικότητα είναι ότι 35.000 παιδιά βρίσκονται εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και οι γονείς τους δεν ξέρουν πώς θα τα βγάλουν πέρα.

Στο θέμα της εργασίας, η μερική απασχόληση είναι πλέον στο 55%. Οι μισθοί επί Τσίπρα είναι 370 ευρώ και κάνουν τα νέα παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό”.

“Για ποιο μέλλον επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάμε, για ποια έξοδο από τα μνημόνια και για ποια ευημερία αυτής της χώρας;”, διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

“Δύο βασικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα και θα είναι σε βρεφονηπιακό σταθμό στο ξεκίνημα της κάθε χρονιάς και ότι θα μειώσουμε πάση θυσία τη φορολογία και θα προσελκύσουμε επενδύσεις που θα φέρουν νέες ποιοτικές δουλειές και αξιοπρεπείς μισθούς για τους Έλληνες”, κατέληξε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα