ΗΠΑ: Τα… βρίσκουν με τον Καναδά για τη NAFTA

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Καναδάς μπορεί να επιτύχει μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναθεώρηση της NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) αν υπάρχει «καλή θέληση και ευελιξία από όλες τις πλευρές».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά και σημειώνουμε πρόοδο. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη», τόνισε η Φρίλαντ στους δημοσιογράφους μετά από τις πολυήμερες συνομιλίες που κατέληξαν χωρίς συμφωνία.

«Γνωρίζουμε ότι μια ωφέλιμη για όλους συμφωνία είναι εφικτή», πρόσθεσε. «Με καλή θέληση και ευελιξία από όλες τις πλευρές, ξέρω ότι μπορούμε να πετύχουμε», πρόσθεσε.

Οι συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την αναθεώρηση της NAFTA ολοκληρώθηκαν χθες χωρίς να υπάρξει πρόοδος.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ενημερώσει το Κογκρέσο ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μόνο με το Μεξικό, προτείνοντας ότι ο Καναδάς θα μπορούσε να ενταχθεί αργότερα σε μια αναθεωρημένη NAFTA.

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα