Σύγχρονη Μήδεια έψαχνε στο ίντερνετ τρόπους να σβήσει τα ίχνη της

Μία 23χρονη μητέρα από την Αλάσκα φέρεται να σκότωσε τα δύο παιδιά της και να επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη της ψάχνοντας στο διαδίκτυο τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να δολοφονήσει και να ξεφύγει της σύλληψης. Η νεαρή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε σκοτώσει το πρώτο της παιδί το 2015, ενώ 2 χρόνια αργότερα σκότωσε και το δεύτερο.

Τον Νοέμβριο του 2017 η Stephany Lafountain κάλεσε ασθενοφόρο γιατί το 13 μηνών κοριτσάκι της δεν ανέπνεε. Μία ώρα νωρίτερα, όπως ανακάλυψε η αστυνομία μετά από πολύμηνη έρευνα, είχε ψάξει στο διαδίκτυο τα εξής: «τρόποι να πνίξεις», «τρόποι να σκοτώσεις χωρίς να αφήσεις ίχνη», «πώς να διαπράξεις το τέλειο έγκλημα», «φαίνεται ο πνιγμός στην νεκροψία;» και «16 βήματα για να σκοτώσεις κάποιον και να μην συλληφθείς».

Το ασθενοφόρο μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο, όμως, δυστυχώς, μετά από τέσσερις ημέρες εξέπνευσε.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας του θανάτου η αστυνομία ανακάλυψε πως το 2015 η μητέρα είχε χάσει ακόμη ένα παιδί, κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Ο θάνατος του δεν είχε εξεταστεί από τις Αρχές, αλλά μετά το δεύτερο περιστατικό η αστυνομία υποπτεύτηκε ότι συνέβαινε κάτι ύποπτο.

«Είναι μία ανείπωτη τραγωδία», ανέφερε ο αρχηγός της  αστυνομίας του Φέρμπανκς. «Έχουμε δύο μωρά που δολοφονήθηκαν από την μητέρα τους. Πώς να φανταστείς κάτι τέτοιο;»

https://www.facebook.com/Fairbankspd/posts/10157712051253662?__xts__[0]=68.ARC3VtS2qPouYS5vQPzXl8pr4asvSVrpGq0MBl6iyqSz4BWWuJJP379d6vGDOIQjP2jXKstWN4Nd2eOEne-R6HJwjdNoHqeWtTvh6fmrV_9luJnEvKAycKwQ59nxKCLv_Qhqk3ehcIOJBAdVzTMNP0SXEkCk__S0ebhVRsV4fhsVmE0wINJlg7E&__tn__=-R

Και τα δύο παιδιά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, είχαν συμπτώματα ασφυξίας. Κανένα από τα μωρά, όμως, δεν «είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, κάποια γενετική ανωμαλία, κάποια ασθένεια ή κάποιο τραύμα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την περασμένη Πέμπτη η αστυνομία συνέλαβε την 23χρονη και της ασκήθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Ένας δημόσιος συνήγορος ανέλαβε την υπεράσπισή της.

Πηγή: cnn.gr  

Σχετικά άρθρα