Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας

Αν ψάχνετε πιο υγιεινές λύσεις σε νόστιμα πιάτα, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα λαζάνια με κιμά γαλοπούλας! Εξίσου νόστιμο και σίγουρα πιο υγιεινό και με λιγότερες θερμίδες!

Υλικά

  • 250 γρ. λαζάνια
  • 125 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • λίγο πλατύφυλλο βασιλικό, για το σερβίρισμα

Για τον κιμά

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες 2 εκ.
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε ροδέλες 2 εκ.
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 500 γρ. κιμά από μπούτι γαλοπούλας
  • 150 γρ. κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο κοτόπουλο σε 500 γρ. καυτό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • ½ ματσάκι βασιλικό (μόνο τα φύλλα)

Για τη μπεσαμέλ

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 γρ. γάλα, χαμηλό σε λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον κιμά

Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σέλερι, προσέχοντας να μη λιώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι, το οποίο έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τον κιμά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τον κύβο που έχουμε διαλύσει σε νερό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού.

Για τη μπεσαμέλ

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα επαναφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Για τη συναρμολόγηση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Άπλώνουμε το ⅓ από τον κιμά σε ένα πυρέξ 25×30 εκ., καλύπτουμε με ωμά λαζάνια και από πάνω βάζουμε το ⅓ της μπεσαμέλ.
Κάνουμε το ίδιο για άλλες 2 στρώσεις και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
Από πάνω απλώνουμε τη μοτσαρέλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αν έχει πάρει πολύ χρώμα, μπορούμε ενδιάμεσα να σκεπάσουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα